Életforma.hu


Padlizsán krémleves Mártinál 

Sokan nem mernek a padlizsánnal dolgozni, mert hitek és tévhitek veszik körül gyors barnulása miatt. Pedig nem kell félni! Most itt egy leves, ami mindent sutba dob, egyszerű, és a végén annyira ízleni fog, hogy el sem hiszed! Próbáld ki!  
Különleges nyári kukorica krémleves

Különleges nyári kukorica krémleves 

Kukoricaimádók, figyelem! Ebben a levesben alig 30 perc alatt összehoztuk két kedvenceteket. Párosítottuk a főtt kukorica nyári ízét, és a pattogatott frissességét. Pikánsan ízesítettük, és még baconnal is megfejeltük. Fantasztikus lett!
A zöldborsó új arca - belecsaptunk!

A zöldborsó új arca - belecsaptunk! 

Itt a nyár, bátran használjuk együtt a különböző, friss, kerti zöld fűszereket a főzéskor. Jól megy például a petrezselyem a mentához! Itt van például a zöldborsóleves, amit egész egyszerűen újjávarázsolhatsz velük. Kánikulában nemcsak kifejezetten üdítő, de elkészítve is bámulatosan friss zöld színű!

Tavaszi darált húsos zöldségleves 

A recept Szerbiából való, egy kedves ismerősömtől, ahol nagyon gyakran készítik ezt a finom krémes zöldséglevest. Egy kis marhahússal tettük izgalmassá és laktatóbbá. Bizonyára itthon is kedvenc lesz.
Pikáns kukoricás krémleves

Pikáns kukoricás krémleves 

Gyors, egészséges és pikáns. Kell-e ennél több egy isteni krémleveshez? Nálunk a böjti időszak kedvence, heti szinten készül a terített asztalra.
Brokkoliból, tej nélkül - Márti így készíti a mennyei krémlevest!

Brokkoliból, tej nélkül - Márti így készíti a mennyei krémlevest! 

Sokáig nem volt barátom a brokkoli. Szegényt érdemtelenül mellőztem. Aztán egyre többször akadt kezembe sok érdekes anyag e növényről, majd következett ez a leves, amit magamtól találtam ki, mert kaptam egy csodaszép "csokrot"! Azonnal megszerettem! Tejérzékenyek, ti is próbáljátok ki nyugodtan!     
Padlizsán krémleves "lusta módon"

Padlizsán krémleves "lusta módon" 

Van, hogy nagyon gyorsan és egyszerűen kell összeütni valamit finomat. Ez a leves ilyenkor lesz a legjobb barátunk! Ha elég előrelátóak vagyunk, saját lefagyasztott zöldséglevessel dolgozunk és akkor aztán tényleg nem érheti szó a ház elejét.
Ír krumplikrémleves - kóstold meg!

Ír krumplikrémleves - kóstold meg! 

Ez a krumplileves kicsit más, mint az itthon megszokott, de tényleg  csak kicsit, hiszen a krumpli, hagyma, zeller hármasa egyáltalán nem idegen a magyar konyhát kedvelők számára, így ennek a levesnek az íze sem lesz az. Sőt!
Tejszínes őszibarack-krémleves

Tejszínes őszibarack-krémleves 

A gyümölcslevesek ízesítése általában nagyon hasonló, az ízüket azonban mégsem ez határozza meg, hanem az alapanyag aromája. Bár a bogyósokból készült levesek a legismertebbek, érdemes más gyümölcsökkel is próbálkozni. Az őszibarack az egyik, amit nem lehet kihagyni! Krémlevesként pedig egyenesen fenséges!
Málnakrémleves vörösborral

Málnakrémleves vörösborral 

Dühöng a málnaszezon, és bár mi nehezen tudjuk elképzelni, hogy ebből a csodás gyümölcsből lehet annyi, hogy ne akarjuk csak úgy magában felfalni, kiváló ételek alapanyaga is lehet. Készülhet belőle például "felnőttes" krémleves.

Spenótkrémleves 

A krémlevesek gyorsan elkészíthető ételek, változatosan fűszerezhetjük őket és levesgyönggyel a gyerekek is szívesen megeszik. Csak egy turmixgép és fél óra kell, hogy asztalra kerüljön ez a finom spenótkrémleves.