- 1 nagy fej brokkoli
- 1 nagy krumpli
- 1 fej apróra vágott hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- Kb. 1 liter csont- vagy húslé (akár kockából is)
- só
- őrölt fehérbors
Elkészítés:
Készítsd el a húslevet, tedd bele először a megpucolt, kockára vágott krumplit, majd a rózsáira szétszedett, és megmosott brokkolit. A gyönyörű növény szára is finom és ehető, tehát, karikázd bele! Amíg puhára fő, pici olajon dinszteld meg a hagymát. Dobd bele rá a majdnem puhára főtt brokkolira! Tedd hozzá a többi fűszert, rottyantsd még egy-két pillanatig! Ha kész, turmixold össze jó alaposan!
Tálaláskor díszítsd kis petrezselyemmel, vagy pirított zsemlekockával! Utóbbi nélkül nem hizlal, és isteni!
Van még egy olasz meglepetésem is! Ezt is próbáld ki!