Hozzávalók
● 50 deka burgonya
● 1 csomag újhagyma
● 1 szárzeller
● 3 deci tej
● 5 deka vaj
● só, őrölt fekete bors
Elkészítése
A hagymát, krumplit, zellert megtisztítjuk, és felkarikázzuk. A leveses edényben közepes lángon a vajon puhára pároljuk a hagymát és a zellert, majd vizet öntünk hozzá, beletesszük a burgonyát, sózzuk, borsozzuk, felforraljuk, és kis lángon félig lefedve tovább főzzük addig, amíg a krumpli meg nem puhul. Ezután a levest a tejjel összeturmixoljuk, majd a tűzhelyen még az egészet összeforraljuk.
● Az írek lehet, hogy ezt az ötletet furcsállnák (nem biztos), de aki szereti, tálalás után egy kis tejfölt is tehet a levesébe.
Mindenesetre fazékból sem árt, ha több van belőle a háznál, persze az az igazi, ha különböző méretűek. Így mi most egy 6 darabos rozsdamente acélból készült fazékszettet ajánlunk, üvegfedőkkel. A 6 fazék ára 13.490 forint.
Hasonló és másfajta fazékszetteket, meg persze önálló fazekakat is nagy választékban találsz az Életforma Shopban.
Kevésbé kézenfekvő, ám ugyanennyire praktikus dolog, ha van otthon ételtároló termosz. Ebben jó ideig megőrzi a hőmérsékletét az étel, így például ilyen finom krumplikrémlevest is eltehetünk benne, és így az melegen várja az asztalhoz később érkezőket is. Ez a ételtermosz, amelyhez kanál is tartozik, 2.190 forintba kerül.
● További Életforma-receptek itt!