Hozzávalók:
4 adaghoz:
20 dkg padlizsán
1 l zöldségleves
1 dl 20%-os főzőtejszín
oregánó
lestyán
petrezselyem
3-4 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A padlizsánt hámozzuk meg, és vágjuk kisujjpercnyi darabokra. Tegyük lábosba, majd öntsük rá a zöldséglevest. (Jobb esetben saját főzésűt, rosszabb esetben kockából készültet.) Főzzük 15 percig. Botmixerrel pépesítsük össze, és öntsük hozzá a tejszínt. Fűszerezzük oregánólevelekkel és lestyánnal. Forraljuk további 3 percig, hogy a tejszín egyet forrjon a levesünkkel.
Tálalás előtt szeleteljük fel vékonyra a fokhagymát, és oregánóval együtt serpenyőben pirítsuk ropogósra némi olajban. Ezt szórjuk a kitálalt leves tetejére.