Tündérek cikkek

Cukkínis, zöldborsós rizottó- Zsuzsa recept
Miért ezt ajánljuk?Mert az üde, friss zöldséges ízek felettébb jólesnek az embernek így nyár elején, azok a fogások meg különösen praktikusak, amelyek előételként meg egytálételként is kiválóak. Ez pedig ilyen.

Ünnepi különlegesség: Rozmaringos bárányborda
Hozzávalók: 1 kiló bárányborda, 3 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál mustármag, 3 evőkanál akácméz, 2 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál citromlé, 1 evőkanál sűrített paradicsom, 1 mokkáskanál aprított rozmaring, olaj, só, bors.

Tejszínes-mustáros csirkemell zöldségekkel
Miért ezt ajánljuk? Mert most már biztos, hogy idén is lesz tavasz, amikor az ember a téli nehéz étkek után valami könnyebbre és frissebbre vágyik, és ez a recept pont ilyen. Ráadásul a Piac & Profit Kiadó által megjelentetett könyvből való, amelyben Demcsák Zsuzsa osztja meg hasznos és nagyon is gyakorlatias tapasztalatait az olvasókkal. Az eredmény pedig sok-sok egyszerűen, méghozzá igen rövid idő alatt elkészíthető finom fogás.

Japán étel receptek a Kyoto étteremből-képekkel
Tonhal kék lagúna Hozzávalók: 15-18 deka vörös tonhal (2 centi vastag és 10 centi hosszú), 1 darab norilap, 5 deka tempuraliszt, 5 deka somen tészta, 5 deka fejes káposzta, 4 deka sárgarépa, 4 deka kaliforniai paprika, 0,2-0,2 deci balzsamecet és szójaszósz, 1 kiskanál reszelt gyömbér, a sütéshez olaj.

Fahéjas rizs sárgarépával- Demcsák Zsuzsa receptje
Demcsák Zsuzsa "Konyha, tündérek" receptkönyvéből egy kis ízelítő: Fahéjas rizs sárgarépávalHozzávalók:10 deka hosszú szemű rizs2 sárgarépa12 gramm kesudiófél kiskanál fahéjcsipet sáfrány1 evőkanál olajsó bors

Szezámbundás karajszeletek
Demcsák Zsuzsa receptkönyvéből, a Konyha,tündérek-ből ajánlatunk: Szezámbundás karajszeletekHozzávalók:4 darab vékony karajszelet10 eka szezámmag2 evőkanál citromlé2 evőkanál nem csípős mustár2 evőkanál mézsóolaj

"Az én pisztrángom"
Van egy nagyon kedves barátnőm, aki egyáltalán nem főz, pedig három gyereke van. Emiatt sokszor bosszankodik az anyukája, de mi ilyennek szeretjük, és hála istennek, ő sem feszül miatta. Viszont, ha hozzá megyünk vendégségbe, akkor tudjuk, hogy vagy visszük az ennivalót, vagy ott helyben nekiállunk készíteni valamit. Ő pedig mindannyiszor csodálkozva nézi, mi mindent varázsoltunk elő a hűtőjéből.

Szilvás fahéjas kifli- Demcsák Zsuzsa receptkönyvéből
Demcsák Zsuzsa Konyha, tündérek címmel kiadott kisgyerekes szülőknek írt receptkönyvének -Morzsaparti kicsit másként -fejezetéből adunk közre egy finom sütemény receptet:

Habcsók-tündérekkel
A habcsók készítése nálunk karácsony tájékán szinte mindennapos kérés. Fiam kedvenc szórakozása, hogy megszórja a tetejét tortadarával. Tamara lányom viszont rendszeresen céklalével színezi meg az ő habcsókjait, amitől azok púderrózsaszínűvé, igazi csajos csemegévé válnak. A várakozás is, amíg a habcsókok kiszáradnak, izgalmakkal teli, mert ez alatt megtervezhetik, melyik formát ki kapja majd a családban.