Hozzávalók:
- 50-60 dkg édes csemegekukorica (mirelit is lehet)
- 1 l zöldség alaplé (készülhet kockából is)
- 4 dl tejszín
- 3-4 kisebb burgonya, hámozva
- 1 kisebb piros paprika (chili, kápia, kaliforniai)
- 1 kisebb fehér hagyma
- 1-2 evőkanál liszt vagy rizsliszt
- 2 evőkanál olaj
- só, bors
- petrezselyem zöldje
Elkészítés:
1.Forrázzuk le a kukoricát, a hagymát, a paprikát és a burgonyát, maj vágjuk kis kockákra. Kis energián, kevergetve pároljuk üvegesre a hagymát, sózzuk és borsozzuk. Adjuk hozzá a kockára vágott burgonyát, a leszűrt kukoricát, a paprikát, és kevergetve pirítsuk.
- Hintsük meg a liszttel, és pár perc pirítás után öntsük fel a zöldség lével. Ízesítsük tetszés szerint a petrezselyem zöldjével, és főzzük 20-25 percet. Adjuk hozzá a tejszínt, forraljuk össze, és pár percet főzzük. Tálaláskor hintsük meg aprított petrezselyem zöldjével.
Kolbászos-kukoricás csirkemell
Nna, ez tényleg villámgyors étel lett, időhiánnyal küszködőknek ideális, és még a diétádba is beilleszthető! Na, mit szóltok? Kell ma ennél jobb – kérdezi Pammer Lívia?
Hozzászólás zárolva.