BULIS EGY FOGÁS
Farsangi virslis rolád
Őrülten jól házasítja az alapanyagokat az Őrülten jó ételek tudója. Steffel Csaba ezt a receptet szilveszterinek nevezte, de szerkesztői megbízatásom alapján önhatalmúlag átkereszteltem farsanginak, hiszen buli az buli, és biztos vagyok benne, hogy egy jó kis házi maszkabálban is remekül megállja a helyét. Ez nagyon guszta! Feltétlenül próbáld ki!
Hozzávalók:
- 60 dkg sertéskaraj
- 2 pár virsli
- 10 dkg sajt
- színes paprika
- mustár
- só
- a panírhoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa, szezámmag, lenmag
Elkészítés:
A sertéskarajt 8 szeletre vágjuk, és kiklopfoljuk. A szeletek belső felét megkenhetjük mustárral. A virsliket félbevágjuk, és elhelyezzük a szeleteken. A sajtot szintén csíkokra vágjuk, és a virsli mellé tesszük. Színes paprika csíkokkal kiegészítve, ügyesen, szorosan feltekerjük, a végeket kicsit benyomkodjuk. Kívülről megsózzuk a roládjainkat, és a hagyományos módon panírozzuk, illetve sütjük. A zsemlemorzsába keverjünk szezám-, és lenmagot is! Bő olajban kisütjük. Kedvünkre való körettel kínáljuk.
Jó étvágyat kíván hozzá: Steffel Csaba
Borjú és kása, avagy 1-2-4-5-6-3 ?
A megfejtés ölég számos, de egyszerű: 1 étel, 2 fej vöröshagyma, 4-5 fűszer, 6 gerezd fokhagyma. Az eredmény hús, köret, ragu tehát: 3. Ez Steffel Csaba egyik új receptje!
Hozzászólás zárolva.