Ha unod az eszpresszót, ezeket a kávékat mindenképp próbáld ki!
A kávézásnak itthon is nagy hagyománya van, azonban a legtöbben csak az „erős feketét” ismerik, esetleg egy kis tejjel és édesítővel kiegészítve. Kétség sem fér hozzá, hogy egy minőségi alapanyagból, jól elkészített eszpresszó képes mindent megadni, amit egy kávétól elvárunk, mégis vannak alkalmak, amikor jól esik belekóstolni valami újdonságba.
Tejes italok
A fekete öves kávészakértők azt vallják, hogy a “fehér” koffeines italok alapja a minőségi kávé és a magas zsír- és fehérjetartalmú tej. Ebből kiindulva egy egyszerű tejeskávé is igazán különleges élményt nyújthat, de a barista mesterek tudománya nem áll meg itt: az egészen rövid espresso macchiato és a cortado, valamint az olyan, ízesített tejeskávék, mint a chai latte mind más és más igényeket elégítenek ki.
Aki ezekkel a receptekkel szeretné változatossá tenni a reggeleit, de nem akarja minden napját kávézókban indítani, annak a kávégép bérlés jó megoldás lehet. Mivel ezekkel a professzionális kávéfőzőkkel többféle italt készíthetünk, az irodai kávégép kihelyezés is népszerű módszer. A munkatársak is boldogabbak, ha kedvenc tejes italukkal kezdhetik a munkanapot!
Filterkávé
A hosszú, tea jellegű forró kávék kedvelői számára a kávéfőző bérlés remek alternatívája a filterkávé. Ez a kategória többféle eszközt foglal magába, amelyek kisebb-nagyobb eltérésekkel, de nagyon hasonló módon készítik kedvenc koffeines italunkat.
Közös vonásuk, hogy a kávékészítés során a – presszó kávénál világosabbra pörkölt, durvább szemcseméretű – őrleményt forró vízzel kell felönteni, majd várni, hogy a filteren keresztül lecsöpögjön az isteni, élénkítő kávé. Minden ilyen eszközhöz szükség van kiegészítő barista kellékekre, például filterre is.
Cold brew
A forró nyári napokon mindannyiunk megmentője a cold brew, ami a filterkávéhoz hasonlóan, azonban hideg eljárással, és ezáltal jóval hosszabb idő alatt elkészíthető ital. Mivel a cold brew készítése során a hőkezelés elmarad, a kávészemekben található anyagok nem oxidálódnak. Így egy sokkal lágyabb és selymesebb ízű kávét kapunk.
A kísérletező szellemű kávéfogyasztóknak a cold brew óriási teret enged a játszadozásra: jégkockával, tonikkal és naranccsal, a koktélozós hétvégéken pedig akár alkohollal is feldobhatjuk.
Hozzászólás zárolva.