Jobb félni…
Csak egészség legyen! – szól a régi mondás, amelynek igazára legtöbbször akkor döbbenünk rá, amikor elkap bennünket valamilyen nyavalya. Túl azon, hogy a betegség veszélyes, rontja a közérzetet, a környezetünkre is kihat, a családi életre éppúgy befolyással lehet, mint a munkahelyi lehetőségekre. Mindenképpen megéri – még akár anyagi szempontból is -, hogy tudatosan vigyázzunk az egészségünkre. Hogy megint csak egy mondást idézzünk: jobb megelőzni a bajt!
Prevenció és pH
Szinte minden betegség kiindulópontja a szervezet elsavasodása – állítja Robert O. Young „A pH csoda" című könyvében. A Lugosítás.org portál cikke szerint a szervezetünkre óriási terhet rónak a finomított ételek és a szénsavas italok. A hús és más állati fehérje is savképző, ahogyan a mindennapi stressz, a lakásunkban és munkahelyünkön a testünket bombázó sugárzások sem javítják a szervezet pH-értékét. Egészségünk érdekében nap mint nap nyers zöldségeket kellene fogyasztani. Ezek természetes módon lúgosítják a testünket, de kaphatók lúgosító italok, illetve más készítmények is.
Illusztráció: Bartos Gyula, Fényes Gábor
Hozzászólás zárolva.