Facebook hozzászólás
1 091

A bundás kenyértől a rántott húsig

A Fény Utcai Piacon nyit éttermet az ország egyik legismertebb séfje

Bíró Lajos már bevált koncepcióval érkezik, mégis sok újdonsággal készül a Fény Utcai Piacra, amely egyre több izgalmas gasztronómiai helyszínnek ad otthont.

A Bocuse d’Or Akadémia egykori elnöke szinte minden éttermi műfajban működtet sikeres egységeket: pesti bisztró, vidéki és budai vendéglő, streetfood büfé. Nem szokott tévedni. Ha ő belevág valamibe, az általában sikerre van ítélve – részben a jó helyszínválasztás miatt.

Az a bizonyos rántott hús. Fotó: Buja disznó
Az a bizonyos rántott hús. Fotó: Buja disznó

„A Széll Kálmán tér környéke közlekedés szempontjából is a főváros egyik legszerencsésebb lokációja. Ráadásul van itt egy olyan piac, ahol – ellentétben a többi budai piaccal – nem hat idegennek a magas minőségű streetfood. Felvágottakban, sajtokban, kávéban például már eddig is megvolt az a szint a piacon, amit mi is képviselünk az ételeinkkel” – indokolja a séf, hogy miért a Fény Utcai Piacot választotta az új Buja disznó helyszínéül. Az étterem december 12-től várja a látogatókat.

Egy igazi sólet. Fotó: Buja disznó
Egy igazi sólet. Fotó: Buja disznó

Változást hoz a címváltozás

Bíró szerint ez az étterem is 80 százalékban  a rántott húsra fog épülni, ahogy korábbi helyszínén, a Hold Utcai Piacon tette, de a Séf utcájának jellegzetességei is felfedezhetők lesznek majd. Így a rántott hús mellé bejön a kínálatba a rántott csirkecomb és rántott kacsa máj, de állandó étel lesz a pirított sertés máj és a sült kolbász is. Minden hétre készülnek majd egy főzelékkel, amelyet keddtől csütörtökig lehet majd kipróbálni, hogy aztán péntekenként főszerepbe kerülhessen a klasszikus sólet.

Szalontüdő. Fotó: Buja disznó
Szalontüdő. Fotó: Buja disznó

Az új étteremnyitásnak a vietnámi nemzeti étel, a pho leves rajongói is örülhetnek, mert a Buja disznóban biztosan lesz néhanapján a tiroli májgombóccal kombinált változat. A szombat mindig egy különleges reggelivel fog indulni, olyan ínycsiklandó kombinációkat vonultatva fel, mint például a bundás kenyér spenóttal és rákkal. A szombatok folytatása is izgalmas lesz, mert az egyik héten tudunk majd borjúmájat, a másik héten borjúlábat enni, havonta kétszer pedig számíthatunk egy pop up jellegű, nem mindennapi fogásra, ilyen például a rákkal készülő steak. A járvány alatt kénytelen volt a Buja disznó stábja beletanulni a kiszállításba, és a karantén végeztével is megtartották ezt a szolgáltatásukat, így hamarosan a budaiaknak is lesz lehetőségük, hogy a Fény Utcai Piacról ezeket a fogásokat házhoz rendeljék. (Ez alól kivétel a hétfő, amikor a Piac ugyan üzemel, de a Buja disznó pihenőnapot tart.)

Több mint 100 üzlet és vendéglátóhelység a Fény Utcai Piacon

A Fény Utcai Piac eddig is helyet adott izgalmas gasztronómiai pontoknak – számos lehetőség várja a nemcsak vásárolni betérőket, de azokat is, akik étkezni szeretnének. Az elmúlt 22 évben közel 33 millió látogatás történt a Piacon, a csaknem 20.000 négyzetméteren több mint 100 üzlet és vendéglátóhelység, a kereskedelmi szinteknek köszönhetően pedig számos ügyintézési lehetőség áll a látogatók rendelkezésére.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…

Esküvői ajándék – Hogyan válasszuk ki a megfelelő nászajándékot?

Az esküvői ajándék kiválasztása komoly feladat lehet. Szeretné az ifjú párt valamivel megajándékozni, ami örömet…
1 / 3 461

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!