ŐSZI SZERELEM
Áfonya és levendula, avagy nemrég találkoztunk!
Nem olyan rég találkoztam egy joghurt ízesítésében az áfonya és levendula párossal. Magyar termék volt, ezért Steffel Csaba egy nagy lájkot küld a gyártóknak. Pusztán csak akkora hatással volt rá, hogy a dicséret mellett, a következő édességgel ünnepli a pompás duót!
Hozzávalók:
- 8 db szikkadt zsemle (2-3 napos)
- 50 dkg túró
- 1 pohár tejföl (150g)
- 3 dl tej
- 1+1 db tojás
- 18-20 dkg áfonya
- 10+5 dkg kristálycukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 ek szárított levendulavirág
- vaj
Elkészítés:
A zsemlék tetejét levágjuk, majd a belsejüket ügyesen kivájjuk úgy, hogy a külső héjrész ne sérüljön. A tejet 5 deka cukorral és 1 tojással kikeverjük. Egy tepsit kivajazunk. A zsemléket belemártjuk, beleforgatjuk a tejbe úgy, hogy mindenhol egységesen benedvesedjen, de ne ázzon szét, majd a tepsibe pakoljuk őket.
A túrót 10 deka cukorral, a levendulával és 1 tojással alaposan összekeverjük. A zsemlék kivájt belét áztassuk be a maradék tejbe, majd a túrótöltelékhez keverjük. Ezután a töltelékkel megtöltjük a zsemléket, a tetejükre halmozzuk a megtisztított áfonyaszemeket. A tejfölt elkeverjük a vaníliás cukorral.
A zsemlék levágott tetejét, a vágott felénél 1-1 kis kanál tejföllel megkenegetjük, és visszahelyezzük a zsemlékre, amikor ezzel is megvagyunk a maradék tejföllel szépen lekenjük a töltött zsemlék tetejét.
Jó étvágyat kíván hozzá: Steffel Csaba!
Így karcsúsodsz gyógynövényekkel
Télen készül a nyári alak, mondják helyesen a gyakorlott testépítők. És ha nemcsak a bikiniszezonra szeretnénk néhány kilótól megszabadulni, hanem egészségünk, fittségünk visszaszerzése is cél, akkor most időben vagyunk elkezdeni egy karcsúsító, méregtelenítő programot. Bármi is legyen a tervünk, Gyuri bácsi, most mindenkinek tanácsot ad.
Hozzászólás zárolva.