Almás-fahéjas süti a legegyszerűbb módon
Következzék egy olyan desszert, melyet tálalhatunk akár melegen, egyenesen a sütőből kivéve, illetve csomagolhatjuk hidegen, akár a tízórais dobozba is a gyerekeknek, az iskolába. Íme a legegyszerűbb almás süti.
Most, hogy vége a nyárnak, jöhetnek az ősz finom terményei, mint az alma vagy a körte. Ehhez az almás sütihez nem kell sokat pacsmagolni, elég mindent összekeverni hozzá aztán már mehet is a sütőbe. Előnye még, hogy papírba csomagolva, vagy dobozban tárolva napokig friss és finom marad. Remek uzsonna vagy tízórai válhat belőle.
Almás-fahéjas süti
Hozzávalók:
25 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
1 teáskanál őrölt fahéj
10 dkg nádcukor
17 dkg mazsola
1,25 ml étolaj
2 tojás
1,25 ml almalé
2 alma
5 dkg hasított mandula vagy porcukor a tetejére
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljük ki a sütőformát sütőpapírral. A lisztet szitáljuk át, keverjük hozzá a sütőport, majd a cukrot és a mazsolát. Formázzunk mélyedést a közepébe, majd ebbe jöhet az olaj, a tojások, az almalé és a lereszelt alma. Az almát nem szükséges meghámozni, elég ha héjastul lereszeljük. A hozzávalókat jól keverjük össze. A tésztát öntsük a tortaformába, szórjuk a tetejére a mandulát, majd süssük 41-45 percig, amíg a közepe megszilárdul. Ezt egy hústű segítségével tudjuk ellenőrizni. A kész almás sütit hagyjuk hűlni, majd utána szeleteljük fel. Ízlés szerint még megszórhatjuk porcukorral.
Még több almás recept:
Francia almatorta
Barnított vajas almatorta
Hozzászólás zárolva.