BOMBA JÓ!
Aszalt szilvás sült oldalas Mártitól
Régen készítettem oldalast, pedig nagyon szeretjük. Bárhogyan is kerül a sütőbe, a benne lapuló csontok olyan ízletessé teszik, hogy csak na! Nemrég egy barátnőm kérdezte, hogy készítettem-e már ilyet? Azonnal felcsigázta a téma az érdeklődésemet, és nyomban ki kellett póbálnom – gondoltam nem lehet olyan ördöngősség. És lőn! Bámulatos lett az eredmény!
Hozzávalók:
- 1 kg oldalas
- 20 dkg aszalt szilva
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek méz
- 1 dl vörösbor
- (frissen) tört szegfűszeg
- só, bors
Elkészítés:
Készítheted egyben vagy feldarabolva. Az oldalast sózd, borsozd be, és szórd meg a frissen tört szegfűszeggel. Kenj rá 2 ek mézet, és egy estére vagy csak néhány órára hagyd a hűtőben. Az aszalt szilvát öntsd le vörösborral, és azt is hagyd állni. Másnap kapj elő egy sütőzacskót, tedd bele az oldalast, add hozzá a megpucolt, de csak megtört foghagymát és borral együtt a szilvákat. Zárd le a zacskó száját. Hústűvel szurkáld meg a zacskót 3-4-helyen, hogy a felesleges gőz el tudjon szökni. 200 fokon kb. 1 óra alatt süsd meg. Krumplipürével és egy pohár vörösborral tálaltam, de valami isteni volt. Ebéd után aludtunk is rá egyet! Igazi, vasárnapi ínyencség!
Jó étvágyat hozzá!
Jamaicai Jerk oldalas
A mítosz helytálló: ha szaftos húst akarsz sütőben sütni, érdemes letakarni. Ennek az oka, hogy a tepsiben a víz által keletkezett mikroklíma megakadályozza a kiszáradást, nem pedig az, hogy a víz beleivódik a húsba. Ez a recept tökéletesen megmutatja, hogy lehetsz Te is tökéletes “otthonfőzős” szakács! Biztos a siker!
Hozzászólás zárolva.