BRUTÁL REGGELIK A VILÁGBAN - 19.
Az egyiptomi reggeli: Fúl medames
Egyiptomban a bab igen sok étel origója, még a reggelijük fő alkotóeleme is az.
A babot a következőkkel lehet feldíszíteni:
- Negyedelt kemény tojás
- Apróra vágott uborka-paradicsom salátával, vékonyra szeletelt hagymával vagy mogyoróhagymával hintsük meg a bab tetejét. De azt is lehet, hogy a bab köré halmozzuk ezeket
- Tálina tejszínes mártással (65. oldal) vagy salátával (67. oldal) tálaljuk, savanyúsággal és szeletelt hagymával, ecetbe áztatva 30 perci
- Szokták tejszínes, vagy fokhagymás paradicsomszósszal is gazdagítani
- Szíriában és Libanonban joghurttal, feta sajttal, olajbogyóval és apró uborkával fogyasztják.
BRUTÁL REGGELIK A VILÁGBAN-SOROZATUNK ELŐZŐ RÉSZEIT ITT OLVASHATJÁTOK:
-
Az igazi angol reggeli
-
Croque Monsieur és Croque Madame, na és a francia pirítós
-
Amerikai palacsinta és a lazacos bagel
-
Mit esznek Japánban?
-
Shaksouka, az izraeli reggeli
-
Kaviár és szirnyiki, az orosz reggeli
- Svájcban müzlivel kezdik a napot - Bolíviai napindító: empanada - Congee: a kínaiak ezzel kezdik a napot - Indiai omlett - Costa Ricán kezdd a napot Galli Pintovval! - Hafragratur: az izraeli reggeli - A svédek fahéjas csigája: Kanelbullar - Marokkói reggeli: baghrir, az ezerlyukú palacsinta - A malájok reggelije: Nasi lemak - Balinéz reggeli: Bana pisang - Dominikai napindító: Mangú, a főzőbanán püré - Changua, a kolumbiai tejleves
Hozzászólás zárolva.