Facebook hozzászólás
8 704

NOSZTALGIA

Birsalmahab délutánra

Jó visszagondolni ezekben a gyönyörű vénasszonyos napokban a nagyinál töltött vasárnapokra. Nusi néni rendkívül találékony volt, és mindig tálalt a családnak valami kis desszertet. A birsalmát kevesen szeretik, pedig szerintem isteni, és nagyon sokféle módon fel tudod használni. Ez a hab például mindig „vitte a prímet”!

Birsalma az őszi asztalon, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Hozzávalók:

Elkészítés:

Az almákat négy be vágva kevéske vízzel megpároljuk vagy forró sütőben megsütjük. A gyümölcsöt áttörjük, még melegen hozzáadjuk a cukrot , a rumot és a tojásfehérjét, és habverővel addig verjük, amíg kemény habot nem kapunk. Üvegtálkákba tesszük, díszíthetjük gyümölcsdarabkákkal. Valamilyen teasütit és egy pohár fehérbort kínáljunk hozzá!

Kellemes délutánt!

Őszi birsalmás-diós kevert

Emeletes birsalmás-diós kevert süti, Kép: Krajcsó Judit
Kép: Krajcsó Judit

Nem akármilyen kevertet kavartunk össze: egyrészt őszi, mert a birs és a dió most aktuális, másrészt egy nem hagyományos, ám nagyon mutatós és egyszerű tészta. Kiránduláskor se hagyjuk otthon!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!