Facebook hozzászólás
1 372

Borjú és kása, avagy 1-2-4-5-6-3 ?

A megfejtés ölég számos, de egyszerű: 1 étel, 2 fej vöröshagyma, 4-5 fűszer, 6 gerezd fokhagyma. Az eredmény hús, köret, ragu tehát: 3. Ez Steffel Csaba egyik új receptje!

Borjú és kása, Kép: Steffel Csaba
Kép: Steffel Csaba

Hozzávalók:

Elkészítés:

A borjúcombot szükség szerint megtisztítjuk, sóval, borssal, rozmaringgal, majoránnával és köménnyel bedörzsöljük, befűszerezzük, majd egy kis tepsibe rakjuk, meglocsoljuk olajjal, megszórjuk 2 gerezd durvára vágott fokhagymával, aláöntünk 1,5 deci vizet és fóliával letakarva 180-190 fokon bő 2 óra alatt megsütjük.

A paradicsomokat 4-8 darabkárara, gerezdre vágjuk, és az első óra elteltével a húsköré szórjuk, plusz a második 2 gerezd durvára vágott fokhagymát is.

Amikor a hús megpuhult kivesszük a tepsiből, és tálalásig melegen tartjuk; a tepsi alján összegyűlt paradicsomos fokhagymás levet, szaftot, egy tálkába szűrjük, a sűrűjét a szűrőn átpasszírozzuk.

A zöldborsót megfőzzük.

A vöröshagymát félkarikákra vágjuk, olívaolajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a maradék 2 gerezd durvára aprított fokhagymát és a borsót majd felöntjük a leszűrt szafttal, és pillanatok alatt összeforraljuk.

A kukoricadarát forrásban levő sós, kakukkfűvel ízesített vízben kis lángon „folyamatosan” kevergetve, az újra forrástól számítva kb. 5 perc alatt, sűrűre főzzük, a végén a tűzről már levéve, 3-4 evőkanálnyi extra szűz olívaolajat keverünk bele, majd 10 percig fedővel letakarva pihentetjük.

Márti bajor borjúérméi barna sörös mártással

Bőven este hét után ülnek le a bajorok megszokott kiskocsmáikban, hogy egy finom vacsorával tegyenek pontot a nap végére. A fogások nagyon tartalmasak! Ezt a fogást Dasingban, az egyik helyi fogadóban kóstoltam. Nem először jártam ott, akkor a kemencés sült csülök kápráztatott el! Most sem csalódtam!





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!