Facebook hozzászólás
1 002

EGYTÁLÉTEL

Fejtett bableves lóbabból

Első találkozásunk a lóbabbal pozitívan alakult. Csodaszép friss lóbab hüvelyeket kaptam, amiket kifejtve egészséges zsenge babszemek kerültek a tenyerembe. Arra gondoltam, hogy levest főzök belőle, sárga színű és hagyományos sárgarépával, csipedővel. A különlegesen finom ízű babból nagyszerű leves született.

Lóbabos leves, Kép: Pammer Lívia
Kép: Pammer Lívia

Hozzávalók:

Hozzávalók:

A babot alaposan megmostam, a répákat megpucoltam, és kockáztam, a csokor petrezselyemet alaposan átmostam, majd együtt bő vízben közepes lángon főzni kezdtem. Sóztam, egy  csipetnyi lestyánnal ízesítettem majd teljesen puhára főztem. Ekkor kevés zsiradékon egy evőkanálnyi lisztet világosra pirítottam, hozzáadtam egy teáskanálnyi édesnemes őrölt pirospaprikát átkevertem, majd hideg vízzel felöntve gyors mozdulatokkal rántást készítettem , amit azonnal a forrásban lévő leveshez adtam. Alaposan kiforraltam.

Csipedő: 1 egész tojás, só, liszt. Az egész tojást sóztam, majd annyi lisztet adtam hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapjak. Mikor a tészta kész, kis darabokat ujjal leszedve, és galuska formára  „sodorva”  a forrásba lévő levesbe  adagoltam, majd készre főztem. Jó forrón tálaltam, jól passzol mellé a palacsinta, vagy bármilyen kelt édes péksütemény.

Jó étvágyat kíván hozzá: Pammer Lívia

Sertésszűz bazsalikomos karfiolpürével Pammer Lívia konyhájából

Sertészűz bazsalikomos krumplipürével, Kép: Pammer Lívia
Kép: Pammer Lívia

Csodás, friss sertésszüzeket kaptam, amihez a maradék blansírozott karfiolokat és egy kevés brokkolit felhasználva bazsalikomos pürét készítettem. Diétába kiválóan beilleszthető, és egyszerűen elkészülő étel – nem mindennapi ízekkel. Kis kiegészítésként lilahagymás paradicsomot is tálaltam mellé.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!