LÁTVÁNYOS ÉS MENNYEI
Francia almatorta
Az alma alapfelszereltség minden konyhában, és mivel a gyümölcsön kívül csak pár tojás, némi liszt és egy kis porcukor kell ehhez az isteni tortához, ebéd utánra még pont el is készül. Igazi vasárnapi élvezet!
Hozzávalók (22 centis formához):
- 4-5 nagy alma
- 7 dkg liszt (vagy rizsliszt)
- 7 dkg porcukor
- 1 ek sütőpor
- pici só
- 2 tk vanília kivonat
- 2 nagy tojás
- 80 ml tej
- 2 ek olajporcukor-por – opcionális
Tetejére:
- 5 dkg porcukor
- 1 nagy tojás
- 3 ek vaj (nem margarin!)
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót
adjuk hozzá a vaníliát, a tojást, az olajat és a tejet, és keverjük jól el. Az almákat hámozzuk meg, vágjuk vékony szeletekre, majd az összeset dobjuk bele a tálba és jól forgassuk át, hogy alaposan bevonódjon minden darab a masszával. Ezután öntsük az előkészített serpenyőbe, és süssük 30 percig 170 fokon.
Közben egy kis tálban keverjük össze a tojásokat, a cukrot és a vajat. Amikor letelt a 30 perc, öntsük az
öntetet a tortára, és tegyük vissza a sütőbe 20 percre. Ha az szép aranyszínű teteje, készen van.
A porcukor teszi igazán légiessé.
Tipp: Ha a sima lisztet kiváltjuk rizsliszttel, máris egy csodás gluténmentes sütit tehetünk az asztalra.
Hozzászólás zárolva.