Gombás, húsos penne
Néhány egyszerű összetevő, 20-25 perc ráfordított idő, és máris jóízű házi kosztot tálalhatunk a családnak. Nem sokkal több energia-ráfordítás, mint házhoz szállítós cégtől ócska, ám drága ételeket rendelni.
Hozzávalók:
50 dkg penne tészta
30 dkg csirkemell
15 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
1 fej lilahagyma
1 kis pohár natúr joghurt
3 dl tejföl
mustár
1 teáskanál liszt
majoranna
só
bors
olaj
1 cs. petrezselyem
Elkészítés:
A tésztát feltesszük főni sós vízbe,a hagymát megpucoljuk,összevágjuk, majd feltesszük dinsztelni, amikor kezd puhulni, beletesszük a felkockázott csirkemellet. Belerakjuk a gombát is, ízesítjük sóval, borssal, majorannával. Lassú tűzön fedő alatt főzzük. A tejfölt, joghurtot, mustárt ízlés szerint összekeverjük, majd teszünk bele egy kiskanálnyi lisztet. Amikor a hús megpuhul, ezt a keveréket ráöntjük és összefőzzük. A végén pedig hozzáadjuk a tésztát, összeforgatjuk és petrezselyemmel díszítjük.
Imádjuk a bakonyit, imádjuk a csirkét és imádjuk a leveseket. Milyen lehet, ha ezt a három összetevőt egy ételben hozzuk össze? Ha téged is érdekel a válasz, kattints a képre a leves receptjéért!
Hozzászólás zárolva.