Facebook hozzászólás
773

Gombás, húsos penne

Néhány egyszerű összetevő, 20-25 perc ráfordított idő, és máris jóízű házi kosztot tálalhatunk a családnak. Nem sokkal több energia-ráfordítás, mint házhoz szállítós cégtől ócska, ám drága ételeket rendelni.

Gombás, húsos penne, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
50 dkg penne tészta
30 dkg csirkemell
15 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
1 fej lilahagyma
1 kis pohár natúr joghurt
3 dl tejföl
mustár
1 teáskanál liszt
majoranna

bors
olaj
1 cs. petrezselyem

Elkészítés:
A tésztát feltesszük főni sós vízbe,a hagymát megpucoljuk,összevágjuk, majd feltesszük dinsztelni, amikor kezd puhulni, beletesszük a felkockázott csirkemellet. Belerakjuk a gombát is, ízesítjük sóval, borssal, majorannával. Lassú tűzön fedő alatt főzzük. A tejfölt, joghurtot, mustárt ízlés szerint összekeverjük, majd teszünk bele egy kiskanálnyi lisztet. Amikor a hús megpuhul, ezt a keveréket ráöntjük és összefőzzük. A végén pedig hozzáadjuk a tésztát, összeforgatjuk és petrezselyemmel díszítjük.

Bakonyi leves, Kép: husimado-eger.blog.hu
Kép: husimado-eger.blog.hu

 

 

 

Imádjuk a bakonyit, imádjuk a csirkét és imádjuk a leveseket. Milyen lehet, ha ezt a három összetevőt egy ételben hozzuk össze? Ha téged is érdekel a válasz, kattints a képre a leves receptjéért!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!