- 40 deka túró
 - 20 deka porcukor
 - 2 csomag vaníliás cukor
 - 30 deka darált keksz
 - 50 deka szeder (málna, földi eper)
 - 500 ml tejszín
 - 1 deci tej
 
Elkészítés:
A túrót, a porcukrot és a vaníliás cukrot kikeverjük, majd hozzáadjuk a gyümölcsök felé (25 deka) és mixerrel homogén masszát készítünk. A kapcsos forma alját kibéleljük zsírpapírral vagy fóliával, majd egyenletesen beleszórjuk a darált keksz felét. Megspricceljük tejjel, ráhalmozzuk a krém felét és arra a gyümölcs felének a felét. Ugyanezt a folyamatot még egyszer megismételjük, majd tejszínnel díszítjük. Ez lesz a hab a tortán, gyereknapra :-)
Meggyes krémes – sütés nélkül
Puding, keksz, tejszínhab és meggy. Mindössze ennyi kell egy mennyei gyümölcsös krémeshez. A meggyet még nem a fáról, hanem a kamrából szereztük be.