TONHALAS SPAGETTI
Ha valami igazán gyorsra és finomra vágynál
Nincs olyan tésztafogás, ami nálunk ne fogyna el. Ilyen Pammer Livi fantasztikus spagettije is! Nem kell ehhez fantasztikus felvezető, egyszerűen össze kell dobni, és már érezhetjük szánkban az olasz konyha egyik magyarosított változatát! Vágjunk bele!
Hozzávalók:
- 2 doboz olívaolajos tonhal
- 1 kis fej fehér főzőhagyma
- 1 kis gerezd fokhagyma
- 5 darab húsos friss paradicsom
- só
- friss bazsalikom
- friss kakukkfű
- citromlé
- (gluténmentes) spagetti tészta
- gouda sajt
Elkészítés:
A dobozos olivaolajos tonhalról egy lábaskába leöntöttem az olivaolajat, majd a pucolt és apróra vágott hagymát ebben az olajban üvegesre pároltam. A paradicsomokat alaposan megmostam, felkockáztam majd a frissen szedett fűszerekkel , a gerezd fokhagymával együtt a hagymára tettem, sóztam és lassú lángon szószosra főztem. A spagettitésztát bő, forrásban lévő vízben kifőztem. Tálalás előtt a szószba beletettem a tonhal húsát egy kevéske citromlével meglocsoltam és óvatosan átforraltam. A tésztára ízlés szerint halmoztam a tonhalas szószból, gouda sajt forgácsokkal szórtam. Egyszerű és nagyszerű olaszos ebéd lett!
Jó étvágyat kíván hozzá: Pammer Lívia!
Vörös tonhalsteak baconszalonnába tekert spárgával Pammer Livitől
Születésnapi vacsorát készítettem, ugyanis megint egy évvel korosabb lettem gondoltam, adjuk meg a módját. Egészen különleges nagyon finom vörös tonhalat készítettem minimális fűszerezéssel , szaftosra sütve olyan körettel, hogy az egész vacsorát bűntudat nélkül ehettük! Jó, ez csak vicc volt…! Fotózáskor vettem észre, hogy szívecske alakú a tonhalsteak amit a tányérra tettem…
Hozzászólás zárolva.