Halpástétom brokkolimártással
Ezt a remek halpástétomot bárki elkészítheti, különösebb főzőgyakorlatot nem igényel. Aki szereti a halat és a zöldséget, vagy éppen csak diétázik, annak szinte kötelezően ajánlott. Ám ha vendégek érkeznek, ettől a mutatós pástétomtól garantáltan eláll majd szemük, szájuk.
Hozzávalók
30 deka tengeri halfilé (tőkehal)
1 csokor metélőhagyma
1 tojásfehérje
2 deci tejszín
3 evőkanál paradicsompüré
2,5 deci erőleves
25 deka brokkoli
cayenne bors, só, bors
Elkészítése
A halfilét felkockázzuk, a tojásfehérjét kevés sóval habbá verjük, a metélőhagymát felaprítjuk. A halat a tojáshabbal turmixgépben pépesítjük, és hozzáöntünk 1,5 deci tejszínt. A pép kétharmad részébe 1 teáskanálnyi kivételével belekeverjük a felaprított metélőhagymát, és borssal ízesítjük. A maradékot elkeverjük a paradicsompürével és a cayenne-i borssal.
Olajjal kikenünk egy körülbelül 4decis tűzálló formát, és rétegesen belesimítjuk a kétféle pépet. Letakarva előmelegített sütőbe toljuk, melynek aljára forróvizes tálat tettünk. 150 fokon 30 percig sütjük, majd 20 percig hűlni hagyjuk.
A brokkolirózsákat a forrásban lévő erőlevesben 5 percig pároljuk. Néhány rózsát kiveszünk, a többit pedig 1,25 deci liter levessel pürésítjük. Hozzáadjuk a félretett brokkolirózsákat és a tejszínt, majd sózzuk, borsozzuk.
A halpástétomot kiborítjuk a tálból, és meglocsoljuk a brokkolimártással.
Bagett illik hozzá.
Elkészítési idő kb. 45 perc.
További ínycsiklandó recepteket itt találhat!
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán tájékozódhat!
Hozzászólás zárolva.