Hamburger zsemle házilag
Ha már munkát fektettél bele, hogy otthon készítsd el a szuper finom hamburgereteket, miért ne fordítanál rá még egy kis időt, hogy tökéletes legyen az összhang a házi zsemlével?
Hozzávalók:
50 dkg liszt
4 dkg vaj
2 dl tej
2 dkg élesztő
2 evőkanál cukor
1 teáskanál só
1 db tojás + 1 tojássárgája a kenéshez
10 dkg joghurt
Elkészítés:
A tejet meglangyosítjuk, beleszórjuk a cukrot, az élesztőt, és hagyjuk felhabosodni. Egy robotgép táljába tegyük az összes többi hozzávalót, öntsük hozzá a felfuttatott élesztőt, és a gép segítségével dagasszuk meg a tésztát. Ha kész, a tál alját vékonyan olajozzuk ki, tegyük vissza bele a tésztát, a tetejét is simogassuk meg az olajos kezünkkel, majd takarjuk le, és kelesszük, míg duplájára nem nő. Ekkor osszuk a tésztát 8 részre, mindegyik nyolcadból gömbölygessünk zsemlét, majd sütőpapírral bélelt tepsibe ültessük őket egymástól tisztes távolságra. Újabb egy óra kelesztésre van szükség, végül a tojássárgájával lekenjük a zsemléket, megszórjuk szezámmaggal, ha szeretjük, és 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük a zsemléket.
Hozzászólás zárolva.