Facebook hozzászólás
1 010

Hargitai sertésborda

A Hargitai sertésbordáról talán még nem sokan hallottak. De érdemes elolvasni ezt az új receptet és elkészíteni, hiszen bármelyik családi ebéd méltó főszereplője lehet.

A Hargitai sertésborda bizony az igencsak laktató ételek közé tartozik. A sertéskaraj mellett kell hozzá kolbász, szalonna és savanyú káposzta is. No, és persze ezenkívül még számos értékes hozzávaló. Hiába az erdélyi emberek jól tudták, mivel lehet jóllakni.

Hargitai sertésborda
Hargitai sertésborda
Hargitai sertésborda (Fotó: Depositphotos)
Hozzávalók:

50 dkg sertéskaraj
30 dkg darált sertéshús
20 dkg debreceni kolbász
15 dkg kolozsvári szalonna
10 dkg vöröshagyma
10 dkg zsír vagy olaj
50 dkg savanyúkáposzta-levél
1 kg savanyú káposzta
3-5 dl tejföl
1 csokor kapor
kevés liszt
só, őrölt bors, majoránna, kakukkfű, borsikafű

Elkészítés:

A karaj szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe mártjuk és kevés forró zsírban mindkét oldalát elősütjük. A szalonnát apró kockákra vágjuk, serpenyőben lepirítjuk, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és aranysárgára dinszteljük. Aztán mehet hozzá a darált sertéshús, só, bors, kakukkfű, majoránna és végül a karikákra vágott kolbász is és készre pirítjuk. A káposztaleveleket kiterítjük, ráhelyezzük az elősütött karajszeleteket, erre a lepirított sertéshúst, majd összecsavarjuk, zsineggel átkötjük. Egy nagyobb edényben, zsíron vöröshagymát pirítunk, hozzáadjuk a hideg vízzel kimosott savanyú káposztát, megszórjuk finomra vágott kaporral, borsikafűvel, felengedjük kevés alaplével és jól felforraljuk. Erre rá helyezzük az előzőleg elkészített káposztabatyukat és fedő alatt közepes lángon kb. másfél óráig főzzük az egészet. Aztán a batyukat kiszedjük a visszamaradt káposztát pedig tejföllel és kevés liszttel besűrítjük. Kiforraljuk, kaporral ízesítjük és már tálalhatjuk is a töltött batyukkal együtt.

Még több recept sertéshússal:

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!