Facebook hozzászólás
963

MEDITERRÁN HANGULATBAN

Hétköznapi olaszos paradicsomlevesem

Énekelni és főzni minden olasz tud – szokták mondani. Ami igaz, az igaz, annyi muzikalitás egyetlen nemzet konyhájában sincs, mint éppen az olaszban. És mert énekelni legalább annyira szeretek, mint főzni, íme egy egyszerű leves, aminek alapját éppen egy, már Olaszországban élő kórustársamtól kaptam hosszú-hosszú évekkel ezelőtt. Próbáljátok ki!

Olaszos paradicsomleves, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Hozzávalók:

Elkészítés:

Megdinszteljük a hagymát a kevés olívaolajon. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott paprikát. Párolás után adjuk hozzá a fehérbort. Hagyjuk, hogy a bor elpárologjon, mert nekünk az aromájára van szükségünk. Most jöhet hozzá a hámozott paradicsomkonzerv és a fokhagyma. Öntsük fel az alaplével. Kb. 20 perc alatt készre főzzük. Ízlésünknek megfelelő mennyiségű fűszert adunk hozzá, majd az egész „zutyu bele” a turmixgépbe! Ha szereted, még egy kis főzőtejszínt is adhatsz hozzá, mert úgy selymesebb lesz! A kék sajtot csak a tálaláskor adjuk hozzá! Pirítóst is kínálhatsz hozzá!

Saltimbocca hallal, az olasz kedvenc

Saltimbocca hallal Kép: flickr
Kép: flickr

Ugorj a számba! Olaszul ezt jelenti a Saltimbocca. Eredendően borjúhús az alapja, de most egy halas variációt ajánlok. A lényeg, hogy akár borjú, akár hal, zöldséges köret megy hozz, na meg egy jó pohár könnyű vörösbor.   



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Eljegyzési ajándékötletek a jegyespár hölgytagjának

Az eljegyzés egy életre szóló lépés, melynek során a páros megteszi az első lépést, hogy összekösse az életét. A…

Egy történet, amit érdemes megismeri a mózeskosárról

Első hallásra talán furcsának tűnhet, hogy miért nevezik így a babakocsi egyik részét. A titulus viszont egy nagyon…
1 / 3 454

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!