Facebook hozzászólás
2 220

Kovászos kenyerek a legjobbaktól

Íme az 5 legjobb vidéki pékség, ahová érdemes ellátogatnod

Ha szeretsz kirándulni, és odáig vagy a frissen sült kenyérért is, akkor kösd össze a kettőt. Fedezd fel Magyarország látnivalóit, miközben betérsz a legjobb vidéki pékségekbe, hogy megkóstold, milyen finom kenyereket és pékárukat sütnek a helyiek.

Búza lelke (Kisapáti)

A Balaton-felvidéken van egy pékség, ami szerdától szombatig várja a kenyér rajongókat, és már a hely neve is mesés. A Búza lelke Kisapáti egyik látványossága, nem csak az ott készült kenyerek miatt. A pékséget üzemeltető hölgy, Bea ugyanis Budapestről költözött le. Az egykori zenepedagógus, karvezető, majd kulturális menedzser élete legjobb döntése volt, hogy a Szent-György hegy mellett találta meg élete új célját. A kovászos kenyerek mellett csodálatos péksüteményeket is ehetünk nála. A friss sütések között sokszor van foccaccia, bagett, galette és egyéb különleges pékáru is.

fotó: https://www.facebook.com/buzalelke/

 

Andriska Pékbisztró  (Kővágóőrs)

Amikor Andriska rátalált a kővágóörsi pékség egykori poros épületére, még nem gondolta, hogy ilyen nyüzsgő életet varázsol majd a környékre. Andris nem vendégházat vagy nyári lakot nyitott itt, hanem folytatta a hagyományt. Ebben felesége Zsófi segíti, a legnagyobb kritikusuk pedig kisfiuk. A Pékbisztró kenyerei régi hagyományok mentén készülnek, de a kenyerekben, pékárukban ott az új lendület is. Bőven van miből választani, de érdemes sietni, mert a reggel 7-től nyitó pékségben (kedd-szerda kivételével) gyorsan elfogynak a finomságok.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Andriska Pékbisztró (@andriska_pekbisztro) által megosztott bejegyzés

Emmarozs (Szeged)

A pandémia kellős közepén, 2020 novemberében nyílt meg az Emmarozs pékség Szegeden, ami Szénási Enikő Lilla álmainak megvalósulása. Az egykori vállalati szférában dolgozó tulajdonos Lyonban járt egyetemre, és nagyon szereti a francia gasztronómiát, innen jött a francia vonal. A leveles péksütemények meghódították a szegediek szívét, nagy igény van a városban ezekre az ínyencségekre. A kovászos kenyerek és bagettek mellett a pékségben még croissant, pain au chocolat, palmier, francia fahéjas csiga, madelaine is kapható.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

EMMAROZS (@emmarozs) által megosztott bejegyzés

 

Marmorstein pékség (Érd és Tata)

Az idén 11. születésnapját ünneplő, elsősorban kenyérsütéssel foglalkozó pékség fatüzelésű kemencékben készíti a természetes kovászos kenyereket, és péksüteményeket. Budapesten több üzletük is található, de szerencsére már vidéken is fellelhetőek a termékeik. Érden és Tatán is kaphatóak a kalácsaik, kenyereik, bagettjeik, és karácsonykor bejglit is sütnek.

fotó: marmorstein pékség Facebook oldala

Mákmoiselle pékség (Veszprém)

A karantén ideje alatt nyílt meg Veszprém első kovászos péksége, ahol biolisztből adalék, térfogatnövelők és színezékektől mentes kenyereket árulnak. A hangulatos üzlet gyorsan a helyiek kedvence lett, hiszen a pékség kávézó is egyben. A műhelybe mi is bepillanthatunk, egy üvegablakon keresztül megnézhetjük, hogyan készítik a kovászos kenyereket és péksüteményeket a pékek.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!