Facebook hozzászólás
260

Joghurtfagyi mangópürével a kánikula napjaira

Jöhet egy igazi nyári nyalánkság? Ráadásul sokkal finomabb, mint a boltban kapható kész termékek. Dobd fel vele a meleg napokat!

Na igen, van benne tejszín és cukor is, de azért az vitathatatlan, hogy még így is sokkal kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a szokásos jégkrémek. Mangó helyett pedig használhatsz barackot, dinnyét, vagy bármilyen más olyan gyümölcsöt, mely elegendő levet tartalmaz ahhoz, hogy egy kellemes püré készüljön belőle.

Joghurtfagyi mangópürével
mangó fagyi
(Fotó: Depositphotos)
Hozzávalók:

1 nagyobb mangó
1 narancs reszelt héja és leve
5 dl görög joghurt
7 dkg finomított cukor
1,5 dl zsíros tejszín
3 evőkanál brandy (elhagyható)

Elkészítés:

A mangót hámozzuk meg, majd vágjuk apró kockákra. A mangókockákat a narancs levével és héjával együtt kezdjük el forralni egy edényben. Várjuk meg amíg nagyon puha, pépes pürét kapunk majd hagyjuk kihűlni. Robotgép segítségével verjük krémesre a joghurtot, a tejszínt és cukrot, ha használunk hozzá brandyt akkor az is mehet a keverékbe. A kapott krémet öntsük fagyálló ételdobozba, majd addig hűtsük a fagyasztóban, amíg meg nem szilárdul. Ha kész szedjük ki poharakba, majd a tetejére mehet a mangópüré és ízlés szerint tejszínhab.

Még több nyári finomság:

Citromos polenta piskóta rozmaringsziruppal
Áfonyás-írós muffin

 

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!