Karácsonyi gyömbéres keksz
Jöhet egy szuper gyömbéres keksz recept az ünnepekre? Ezt a finomságot pofonegyszerű elkészíteni, az elkészült kekszeket pedig akár ajándékba is adhatod.
A karácsonyi gyömbéres keksz legfőbb titka az, hogy sok-sok szeretettel készül. Na persze még a legnagyobb jóakarattal is el lehet rontani, de ha követed receptünket, akkor ez tuti nem következik be. Sok helyütt adják ajándékba is a gyömbéres kekszet, hiszen sokáig eláll és csuda klasszul néz ki megfelelően becsomagolva. És bizony ez az a keksz, melyet az angolszász országokban kitesznek az asztalra karácsony éjjelén egy pohár tej kíséretében, hogy ezzel kedveskedjenek az ajándékokat szállító Mikulásnak.
Karácsonyi gyömbéres keksz
Hozzávalók:
30 dkg liszt
1 teáskanál szódabikarbóna
2 teáskanál őrölt gyömbér
1 teáskanál őrölt fahéj
fél teáskanál őrölt szegfűszeg
12 dkg vaj vagy margarin szobahőmérsékleten
30 dkg kristálycukor
1 tojás
60 ml juharszirup
1 teáskanál citromlé
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Keverjük össze a lisztet, a szódabikarbónát és a fűszereket, majd tegyük félre. Keverjük habosra a vajat a cukor kétharmadával, majd adjuk hozzá a tojást is. Végül keverjük a masszába a melaszt és a citromlevet. Adjuk hozzá a fűszeres lisztet, és fakanállal keverjük össze, míg összeáll a tészta. Gömbölygessünk a tésztából 2 centis golyókat, forgassuk őket a maradék kristálycukorba, tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsire kb. 5 centi távolságra egymástól. Kb. 12 perc sütés elég a golyóknak. Rácsra téve hagyjuk kihűlni őket.
Ez is érdekelhet:
Hozzászólás zárolva.