Facebook hozzászólás
3 638

AJÁNDÉKTIPP A CARBONA SÉFJÉTŐL

Karácsonyi májpástétom csatos üvegben

Nincs annál jobb érzés, mint amikor olyan meglepetést kapsz, amiből sugárzik, hogy ez csak Neked szól! Hogy Rád gondoltak, amikor kitalálták, megcsinálták! Légy Te is ilyen! Alkoss ebben a meghitt, adventi hangulatban. Ez egy olyan recept Hévíz egyik legismertebb séfjétől, amit ha elkészítesz, ámulnak majd a családtagjaid, a barátaid. Őrülten jó GASZTROTIPP!

Gasztroajándék csatosüvegben, Kép: Carbona, stock fotó
Kép: Carbona, stock fotó

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. Vágjuk kockára a kacsamájat.
  2. Szeljük előbb 1 x 1 cm széles csíkokra a csirkehúst, majd turmixgéppel pépesítsük.
  3. Pirítsuk meg zsíron az apróra vágott hagymát. Forraljuk össze a konyakkal, vörösborral, tejszínnel és a fűszerekkel.
  4. Miután lehűlt, keverjük bele a pépes csirkehúst és a kockázott májat.
  5. Töltsük az egészet elegáns csatos üvegekbe, amelyek dunsztolásra alkalmasak. Osszuk el a tetején az aszalt gyümölcsöt.
  6. Zárjuk le az üvegeket, és dunsztoljuk a pástétomot vízgőzben 35-40 percig 70-80 fokos sütőben.
  7. Hűtőben 2-3 hétig tárolható.

Így készíts egyszerűen ajándékot

Szaloncukor félbevágva, Kép: wikimedia
Szaloncukor félbevágva, Kép: wikimedia

Néha a legapróbb dolgokkal szerezhetjük a legnagyobb örömet. Karácsonykor egy egyszerű gasztroajándékkal is sikert arathatunk. A házilag elkészített kekszek, likőrök, chutneyk nemcsak ötletes meglepetések, hanem finomak, és a pénztárcánkat is megkímélik a nagyobb kiadásoktól. A hévízi NaturMed Hotel Carbona szakértője tippekkel segíti a karácsonyi gasztro-ajándéklista összeállítását.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!