Keménytojás Moghlai szószban
Nagyon kedveljük az indiai ízeket, ezért viszonylag gyakran kerül indiai étel az asztalunkra. Ez például egy roppant gyorsan és egyszerűen elkészíthető vacsora, osztatlan elismerés fogadta minden családtagom részéről. Ráadásul mindenki szívesen megeszi, nem kell azon töprengeni, hogy az egyik a csirkét nem szereti, a másik a disznóért nincs oda, a halat pedig egy emberként nem eszik. A tojást mindenki imádja.
Hozzávalók:
személyenként 2 db keménytojás (a szósz kb. 8 tojáshoz elegendő)
1 kis fej vöröshagyma nagyon apróra vágva
1/2 teáskanál cayenne bors
1 teáskanál őrölt kömény
1/2 teáskanál garam masala
1 teáskanál őrölt koriander
1 teáskanál citromlé
1/2 teáskanál só
2,5 cm gyömbér reszelve
1 kis doboz paradicsompüré
150 ml csirke alaplé
300 ml tejszín vagy kókusztej
friss koriander vagy petrezselyem
őrölt bors
3 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
Egy tálkában összekeverjük a fűszereket a citromlével, és egy evőkanál vízzel. A hagymát az olajon átsütjük, hozzáadjuk a gyömbért, kevergetjük néhány másodpercig, majd beletesszük az edénybe a paradicsompürét, a fűszerpasztát, a csirke alaplevet, végül a tejszínt. 2-3 percig forraljuk, majd a félbe vágott tojásokat beleültetjük a szószba. Átmelegítjük, majd tálaljuk.
Körete kurkumás rizs lehet.
Hozzászólás zárolva.