Facebook hozzászólás
1 173

SPENÓTOS-FETÁS CSIGA ÉS ZÖLDSÉGES SALÁTA WRAP

Laktató uzsonnák Marton Adrienntől – 4.

Marton Adrienn gasztroműsorvezető fiai szerencsések. Ha megéheznek az iskolai tanórák közben, mindig valami fnomságot találnak az uzsonnás dobozukban.

SPENÓTOS-FETÁS TÖNKÖLY CSIGA

Csiga, csak nem kakaós. Fotó: Adri's Kitchen
Csiga, csak nem kakaós. Fotó: Adri’s Kitchen

Hozzávalók (4 főre): 1 csomag tönköly leveles tészta, 2 csomag friss bébi spenót, 1 gerezd fokhagyma, 18 dkg feta sajt, 15 dkg reszelt sajt, 2 ek. tejföl, 2 evőkanál vaj, 1 db tojás, só, bors ízlés szerint.

Elkészítés:
1. A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk, rádobjuk az előzőleg kicsit összevágott spenótot, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát majd borsot őrlünk rá. (Én sót már nem tettem bele, mert a feta amúgy is sós.)
2. Közben a fetát összemorzsoljuk, rákanalazzuk a tejfölt és a spenóttal összekeverjük.
3. Egy egyenletes felületre kiterítjük a tésztát és beterítjük vele a spenótos-fetás tölteléket úgy, hogy a széleinél 1 centit ráhagyunk, megszórjuk a reszelt sajttal, ha valaki nagyon sajtosan szereti, akkor a tetejére is mehet majd belőle.
4. Hosszanti részen feltekerjük, 1-1,5 cm szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk megkenjük a tojással őket és 190 fokos sütőben légkeverésen 15-17 perc alatt aranybarnára sütjük.

GASZTROTIPP: Ha a kezünk melegétől nagyon megpuhul a tészta, szeletelés előtt 10-15 percre tegyük fagyasztóba, így könnyebben feltudjuk majd szeletelni.

ZÖLDSÉGES SALÁTA WRAP

Friss és üde. Fotó: Adri"s Kitchen
Friss és üde. Fotó: Adri”s Kitchen

Hozzávalók (4 főre):  7 szelet bacon, 7 szelet sajt, 7 szelet pulykamell sonka, 35 dkg lila káposzta, 2 db sárgarépa, 1 db kicsi cukkini, 1 db piros kaliforniai paprikam 1 db sárga kaliforniai paprika, 1 db jégsaláta,  a tálaláshoz 1 üveg ezersziget öntet, 14 db fogpiszkáló.

Elkészítés:
1. A lila káposztát, a sárgarépákat, a cukkinit, és a paprikákat vékony hosszú csíkokra felvágjuk.
2. A salátát kiterítjük, majd ráfektetjük a sajtot, a sonkát és a bacont.

3. Minden zöldségből egy keveset keresztbe ráfektetünk a bacon tetejére, majd szorosan
feltekerjük a salátát, és megtűzzük fogpiszkálóval.
4. A salátatekercseket félbevágjuk, és peremes tálban fölsorakoztatjuk.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!