Facebook hozzászólás
282

Medvehagyma-krémleves

A legegyszerűbb levesek egyike, ugyanolyan módon készül, mint a többi hasonló pürésített leves. Kellemesen fokhagymás ízét szeretni fogjuk. Tálaláskor adjunk hozzá apróra vágott camembert, nagyon különleges feltét lesz belőle.

Medvehagyma krémleves, Kép: tesco.hu
Kép: tesco.hu

Hozzávalók:
egy nagy marék medvehagyma
5 dkg vaj
kevés olíva olaj
2 evőkanál liszt
2-3 dl tejszín
1 erőleves kocka
fél dl fehérbor
só, bors
tálaláshoz camembert kockák, de ez opcionális

Elkészítés:
A vajat összemelegítem az olajjal, rádobom a két kanál lisztet, nem túl világos rántást készítve belőle, amihez csatlakozik a maréknyi megmosott medvehagyma levél. Átforgatom a rántáson a leveleket, kicsit összetöppednek, ekkor felöntöm vízzel, és beledobom a leveskockát. Mivel a kezem ügyébe kerül egy gerezd fokhagyma, azt se hagyom ki a buliból, de ez simán elhagyható, hisz a medvehagyma alapból fokhagyma ízű, ami nem csoda, hiszen ő a vad fokhagyma névre hallgató növény. Sózom, borsozom a levesnek ekkor még nem nagyon látszó levet, felforralom. Ekkor kerül bele a bor, ezt nem érdemes elhagyni belőle, nagyon jó zamatot ad a végeredménynek. Turmixgépben pürésítem. Visszatöltöm a gyönyörű, üde zöld folyadékot a lábasba, tejszínnel dúsítom, amivel már csak egyet forralok rajta. Tálaláshoz ajánlom az apró kockákra vágott camembert sajtot, remek kísérője a levesünknek.

Paszternák leves
A paszternákot sokkal kevesebben ismerik, mint a fehérrépát, és még ennél is kevesebben használják. Pedig jellegzetes, már-már parfümös ízével közszeretetnek örvendhetne.en ismerik, mint a fehérrépát, és még ennél is kevesebben használják. Pedig jellegzetes, már-már parfümös ízével közszeretetnek örvendhetne.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!