Facebook hozzászólás
1 390

VEGA RECEPT

Mindenmentes könnyű nyári tésztaebéd

A meleg nyári napokon, amikor nem szívesen állunk a meleg tűzhely mellett, egyenesen vadásszuk a húszperces recepteket. Ez pont ilyen, sőt még mindenmentes is.

Hozzávalók 4 főre: 1 fej apróra vágott vöröshagyma, 2-3 gerezd zúzott fokhagyma, 6 dl gluténmentes zöldségalaplé, 2-2,5 dl cukormentes kókusztej, 3 bögre friss spenót, fél kezeletlen citrom leve és héja, 250 gramm gluténmentes tészta (pl. barnarizs-lisztből, kölesből vagy vörös lencséből), só és bors ízlés szerint.
Mindenmentes. Fotó: Pinterest
Mindenmentes. Fotó: Pinterest

 

Elkészítés: Melegítsünk olajat egy serpenyőben, és pároljuk meg rajta a vöröshagymát (kb. 2-3 perc), majd tegyük bele a fokhagymát. Adjuk hozzá a tésztát (nem kell megfőzni előtte!), az alaplevet, a kókusztejet és a citromlevet. Főzzük kb. 15-20 percig, időnként óvatosan megkeverve. Ha a tészta fogkemény, tegyük bele a citromhéjat és a spenótot, és főzzük készre, kb. 2-3 perc alatt. Tálalás előtt ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Forrás: divány.hu


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!