Molnárka
Tudod, ez az a kicsit édes péksütemény, amibe sonkát, sajtkrémet szoktak tölteni, díszítésképp jöhet egy kis salátalevél, és kész is a büfé szendvics. Reggelire nagyon szeretjük, pont azért, mert a kissé édes tésztának nagyon jól állnak a sós felvágottak, krémek.
Hozzávalók:
50 dkg liszt
10 dkg vaj
2 dl tej
7 gr szárított élesztő
1 evőkanál cukor
1 teáskanál só
3 tojássárgája + 1 a kenéshez
Elkészítés:
A hozzávalókat kenyérsütő gépbe teszem – először a folyékonyakat, aztán a szárazakat -, megdagasztatom, majd kivéve a gépből átgyúrom. 12 cipócskára osztom, henger alakúra megformázom, a végeket kicsit elvékonyítom, hogy elnyerje azt a formát, amitől molnárkának hívják. Letakarva kelnek még 20 percet. A tetejüket lekenem tojással, majd 190 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsülnek.
Hozzászólás zárolva.