Facebook hozzászólás
810

Nagyanyáink legolcsóbb és legízletesebb ételei

Egyszer hopp, másszor kopp – mondja a mondás, és a kispénzűek (sőt, sok esetben a nagypénzűek is) tudják, milyen nehéz hónap végén kijönni a fizetésből. Ezért ilyenkor nem árt meghúzni a nadrágszíjat, és kitalálni valamilyen olcsó, de mégis ízletes ételt. Nagyanyáink receptjei között biztosan bőven találunk ilyeneket!

Virsli sörtésztában: egy nagyon gyors és olcsó étel, amelyhez tökéletesen illik egy friss saláta. A sörtészta nem más, mint a palacsintatésztához hasonló keverék: 20 dkg liszthez 2 dl sört, 3 tojást, 0,5 dl olajat, s kevés sót veszünk. A lisztet csomómentesen összedolgozzuk a tojások sárgájával és a sörrel, valamint egy kis sóval. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, s az olajjal együtt ezt is a tésztához keverjük. Ezután a dolgunk mindössze annyi, hogy beleforgatjuk a virsliket, és forró olajban kisütjük.

Tócsni vagy lapcsánka: ki hogy nevezi, ám mindenki szereti ezt a finom, fűszeres lepényt, amelyhez meg kell pucolnunk 6-7 krumplit, lereszelni, besózni, beborsozni, majd hozzátenni öt egész tojást. Összetörünk egy fokhagymát, amelyet szintén belekeverünk. Ezután jön a liszt, annyit kell használnunk, amennyi egy kicsit besűrűsíti a tésztát, de ne legyen nagyon kemény. Kanállal kis adagokat pottyantunk a forró olajba, és pár percig sütjük.

Chili con carne: ezt a babos ételt szinte mindenki szereti, és nem is nehéz elkészíteni. Vágjunk össze egy fej vöröshagymát, és pároljunk meg rajta ötven dkg darált húst. Adjunk hozzá egy nagy doboz paradicsompürét, egy nagy doboz vesebabot, egy kevés vizet. Ezután már csak fűszereznünk kell, sóval, borssal, paprikával, és összeforralni.

Tojáspörkölt: sokan nem szeretik, mások azonban bármikor szívesen fogyasztják, úgyhogy nem árt kipróbálni. Ha négy személy részére készítjük az ételt, akkor 12 tojás főzzünk meg, pucoljuk, majd vágjuk karikákra. Pároljunk üvegesre egy fej feldarabolt vöröshagymát, majd adjunk hozzá egy kevés pirospaprikát. Ebbe tegyük bele a tojáskarikákat, öntsünk hozzá egy kevés vizet, majd borsozzuk, sózzuk.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 455

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!