ONE MAN SHOW
Olaszos vegán gombás, petrezselymes tészta
Peller Anna és a férje, Lukács Miki legutóbb Olaszországban jártak, ahol nemcsak a mediterrán életérzés vette le őket a lábukról. Gasztroélményeikből inspirálódva, itthon el is készítették a tökéletes mását azoknak az ételkülönlegességeknek, amelyek az örök nyarat és a napsütötte tengerpartot idézik. Anna verhetetlen tésztája következik.
Hozzávalók 2 személyre:
- 250 g tészta
- 1 dl olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 15 dkg shiitake gomba
- 1 csokor friss petrezselyem
- só és bors ízlés szerint
Elkészítési mód:
- Vizet forralunk egy lábasban, majd beledobjuk a spagetti tésztát és készre főzzük.
- A szárított shiitake gombát körülbelül negyedórával a pirítás előtt beáztatjuk.
- Serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, majd rádobjuk a fokhagymát. Pár másodperc pirítás után beledobjuk a gombát, és pár perc alatt készre pirítjuk. Sózzuk és friss borsot őrlünk rá ízlés szerint, majd jó sok friss petrezselyemmel megszórjuk.
- A tésztát is a serpenyőbe tesszük, és még egy kis olívaolajjal az egészet összeforgatjuk.
Ázsiai rákos wonton-saláta Martin Adritól
Véget ért a nyár, és valljuk be őszintén, sokan még mindig vágynak a messzi tájakra, napernyős koktélozásra és ínyenc falatokra. Nincs ezzel másképp Marton Adri, Edvin Marton múzsája sem, akit az újabbnál újabb receptjei összeállításánál elsősorban az utazásai, valamint a gyermekkori emlékei inspirálnak. A modellből lett konyhatündér és gasztroguru sokszor kísérletezik saját receptúrákkal, és tökéletesíti frissítő fogásait, hogy a családjának mindig különleges menüt tegyen az asztalra. Legutóbb egy ázsiai rákos wonton salátával rukkolt elő.
Hozzászólás zárolva.