Paleo mákos süti
A sütemény nem igazán édes (ezt persze lehet a hozzáadott édesítő mennyiségével növelni, de én most pont azt szerettem volna, ha nem ragad össze a szám a sütievés után), remek az állaga, 30 perc alatt készen van sütéssel, összeállítással együtt, és jól variálható bármilyen gyümölccsel.
Hozzávalók:
25 dkg darált mák
2-3 evőkanál darált mandula
3 tojás
2 dl víz
1 evőkanál kókuszolaj
1 teáskanál fahéj
4 evőkanál eritrit
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1 nagy alma héjastól reszelve
20-25 dkg málna, ez most épp fagyasztott volt
Elkészítés:
A mákot, a mandulát, fahéjat, szódabikarbónát és az eritritet egy tálban összekevertem. Belereszeltem az almát, hozzáadtam a vizet, a kókuszolajat, majd egyesével a tojásokat. Sütőpapírral bélelt tepsibe egyengettem a tésztát (ami nem túl folyékony, a szilikonlapáttal szépen el lehetett teríteni), a tetejére szórtam a málnát, és bele is nyomkodtam a tésztába. Ezt ajánlom egyébként más gyümölcsnél is, hogy ne a tetején száradjon a gyümölcs, hanem a tészta szaftosságát növelje.
180 fokos sütőben 30 percig sütöttem. Nem árt tűpróbával ellenőrizni, hogy átsült-e.
Hozzászólás zárolva.