ERŐT ADÓ KORTYOK
Pulykaragu leves – színesen
Hol hideg az idő, hol meleg, hogy lehet ezt kibírni? Pammer Lívia kitalált egy jó levest erre. Pulykahús, sok friss, finom zöldség télen-nyáron aranyat ér! Próbáld ki, mert leves enni nagyon egészséges!
Hozzávalók:
- 30 dkg pulykamell
- 1 egész nagyobb méretű sárgarépa
- szárzeller
- 20 dkg csiperkegomba
- só
- őrölt fehérbors
- 1 késhegynyi gyömbér
- rizsliszt
- zsiradék
- 1 dl tejszín
Elkészítés:
A pulykamellet kockára vágtam, és kevés zsiradékon fehéredésig kevergettem. A sárgarépát, szárzellert és a gombát alaposan megmostam, kockáztam- szeleteltem és a húshoz adtam. Sóztam, őrölt borssal, késhegynyi gyömbérrel áthintettem, felöntöttem vízzel, és puhára főztem. A tejszínbe egy púpos kanálnyi rizslisztet kevertem, majd hőkiegyenlítés után a leveshez adagoltam. Kis lángon kiforraltam. Tartalmas, nagyon kellemes ízű és vitamindús leves készült. (Gluténmentes diétába is beilleszthető!)
Jó étvágyat kíván hozzá: Pammer Lívia
Tavaszi tojásos nokedli friss fejes salátával
Egyre inkább vágyjuk a tavaszt, a színeket, az illatokat. Éppen ezért Pammer Lívia konyhájában tavaszváró tojásos galuska, alias nokedli készült friss bébisalátával.
Hozzászólás zárolva.