Facebook hozzászólás
1 238

BŰVÉSZKEDÜNK

Rostélyos és saláta, avagy amikor rájössz

Az a helyzet, hogy pozitív emberként mindennek a jó oldalát kell nézni; ennek értelmében rá kellett jönnöm, hogy a saláta egy finom, mi több finom-finom dolog. …még az is meglehet, hogy mától csak salátát eszem. Itt jut eszembe egy régi öreg mackó kollégám, akitől megtanultam, hogy: „A krumplis tészta egy fejedelmi étel! …ha valaminek a körete!”

Rostélyos és saláta, Kép: Steffel Csaba
Rostélyos és saláta, Kép: Steffel Csaba

Hozzávalók:

Elkészítés:

A szépen megtisztított rostélyos szeleteket, rozmaringgal, majoránnával, és őrölt gyömbérrel bedörzsöljük, megkenegetjük olajjal, serpenyőben vagy grillen megsütjük, pár percig pihentetjük, tálalás előtt megsózzuk, srégen felszeleteljük.

A szalonnát felcsíkozzuk, a hagymákat félkarikákra vágjuk, és egy kevéske olívaolajon együtt megpirítjuk, szükség szerint sózzuk, meglocsoljuk balzsamecettel, pillanatok alatt összeforraljuk, a tűzről levéve egy jó adag aprított petrezselyem zölddel frissítjük; ízlésünkre hagyatkozva savanyított chilipaprikával pikánsabbá tehetjük – én a Jalapeño paprikát kedvelem.

A tányérra halmozzuk a salátaféléket, elhelyezgetjük rajta a csíkokra vágott rostélyos szeleteket, megszórjuk a szalonnás hagymával és peccorino forgácsokkal koronázzuk.

Jó étvágyat kíván hozzá: Steffel Csaba!

Brokkoli és alma, avagy A nyerő páros újra színre lép

Brokkolis rétespite almával és sajttal, Kép: orultenjoetelek.blogspot.hu
Kép: orultenjoetelek.blogspot.hu

„Ma nem kívántam húst enni a reggeli sonka-kolbász-felvágott-májkrém-disznósajt után… Szerintem mindenki szokott így lenni, néha-néha, úgyis mindig csak húsba gondolkodunk. Azt mondom, be kell iktatni ilyen lazítós napokat is. …Hangsúlyozva csak reggeli után! Aztán eszembe jutott, hogy viszonylag régen használtam az általam nyerő párosnak titulált két dolgot, az almát és a brokkolit. Teljesen véletlenül mindkettő volt itthon, így hát ezekből alkottam meg a mai Őrültségemet.” Íme Steffel Csaba újabb alkotása!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!