MEDITERRÁN FALATOK
Spanyol roston sült hal
Mindig lenyűgözött a spanyol konyha. Minden ízében benne van a napfény, a tenger, a folyók, a mezők, a hegyek íze. Ez a recept is úgy az igazi, ha kinn, a kerti grillen, mondjuk faszénen sült szép pirosra a hal. A pirítós is elkészülhet a grillen! Válassz hozzá egy jó kis rozét!
Hozzávalók:
Elkészítés:
Kenjük be olajjal a megtisztított halakat, majd sózzuk be. Forrósítsuk fel a grillsütőt, majd vegyük vissza a hőt, és 10-10 perc alatt süssük ropogósra a halszeleteket. A visszamaradt olajat tegyük serpenyőbe, pirítsuk szintén ropogósra a felszeletelt fokhagymát. Amint kész, kapjuk le a serpenyőt, öntsük nyakon a citromlével. Öntsük le vele a halakat, adjunk hozzá pirítóst. Jó étvágyat!
Spárga és hal, avagy ez is beindult
Na végre, beindult a spárga szezonja! Igaz, a magamfajta kis városban még meg kell fizetni, az árát, de legalább van. Aztán, ha spárga van, akkor már legyen tilápia is. Hát így élünk mi fent a havasokon. Jut eszembe, ma láttam már új krumplit is, szépet, aprót, finomat – aranyárban.
Hozzászólás zárolva.