Szójaszószban pácolt pikáns sertéskaraj
A sertéskarajt sokan azért hanyagolják, mert túl száraznak találják. Akárcsak a csirke-vagy pulykamellet. De pár óra egy jól összeállított pácban és a végeredmény máris egészen más lesz.
Az ázsiai ételek szinte mindegyike tartalmaz szójaszószt vagy éppen gyömbért. Ezek az összetevők is hozzájárulnak az oly kedvelt és különleges ízvilág kialakulásához és bizony azon is segítenek, hogy a sovány húsok, mint amilyen a sertéskaraj is, egy kicsit zamatosabbá váljanak.
Szójaszószban pácolt pikáns sertéskaraj
Hozzávalók:
fél kiló sertésfilé
6 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál száraz sherry vagy fehér bor
1 teáskanál ötfűszerpor
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 kb. 3 cm hosszúságú friss gyömbér finomra vágva
3 kalifornia paprika
4 evőkanál cukor
2 evőkanál borecet
vékony csíkokra vágott újhagyma vagy metélőhagyma
Elkészítés:
A húsról szedjük le a felesleges zsiradékot és az inakat, majd tegyük egy tálba. A szójaszószt, a sherryt, a fűszereket, a fokhagymát és a gyömbért keverjük össze. A húst kenjünk be ezzel a páccal és legalább 2 órán át pihentessük a hűtőben. A sütőt melegítsük 190 fokra. A húst vegyük ki a pácból, a pácot tegyük félre. A húst helyezzük egy tepsi rácsára, tegyük alá a tepsit is, majd mehet a sütőbe párolódni kb. egy órára. Közben időről-időre kenjük meg a páclével. Vágjuk fel a paprikákat, magozzuk ki őket, majd mindegyik darabot vágjuk 3 egyforma csíkra. Vágott felükkel felfelé tegyük őket sütőlemezre, s 30 perc után tegyük a hús mellé a sütőbe. A cukrot és az ecetet melegítsük fel, míg egynemű nem lesz. Vegyük ki a húst és kenjük meg az ecetes cukorsziruppal. Pihentessük 5 percig, majd szeleteljük fel. Locsoljuk meg a páclével, szórjunk rá apróra vágott újhagymát és tálaljuk mellé a sült paprikát.
Még több recept sertéshúsból:
Bakonyi sertéstokány
Kalocsai sertéskaraj
Hozzászólás zárolva.