POMPÁS REGGELI
Tavaszi muffin-szendvics húspogácsával, baconnal, sajttal, csírákkal
Igazán ínycsiklandó és nagyon laktató szendvics született, sok-sok finomsággal töltve ízes puha muffinzsemlében, a gyerekek nagy örömére, mindenki ízlése szerint töltötte. Legyen szép tavaszunk!
Hozzávalók a zsemlékhez:
- 35 deka liszt
- 2 deka friss élesztő
- 2-2,5 dl langyos víz
- egy mokkáskanálnyi méz
- 1 csapott evőkanál himalája só
- 2 ek puha vaj (nem margarin!)
- 1 csapott evőkanálnyi burgonyapehely
A húspogácsához :
- 50-60 deka darált marhahús
- egy kisebb fej vöröshagyma
- himalája só
- őrölt bors
- 1 tk mustár
- 1 tk ketchup
Töltelék:
- kemény sajt ízlés szerint (nálam cheddarsajt- lapok)
- zsázsacsíra
- fekete paradicsom
- baconszalonna szeletek
- friss újhagyma karikák
- jégsaláta
Elkészítés:
A muffinzsemlékhez a lisztet átszitáljuk a dagasztóüstbe , belemorzsoljuk a friss élesztőt,hozzáadjuk a mézet, a burgonyapelyhet , a sót, a langyos vizet, majd elkezdjük dagasztani. Félidőben hozzáadagoljuk a puha vajat és szép sima , puha, de nem ragacsos tésztát dagasztunk. Meleg helyen, letakarva duplájára kelesztjük, majd lisztezett deszkára borítjuk, és óvatosan ujjnyi vastagra igazítva fánkszaggatóval vagy egy nagyobb méretű pohárral kiszaggatjuk. 8 darab zsemle jön ki kb. ebből az adagból. Szilikonos sütőpapírra helyezzük a kiszaggatott zsemléket, és fél órán keresztül pihentetjük azokat. Közben a sütőt előmelegítjük 190-200 fokra, és a zsemléket aranyszínűre sütjük.
A húspogácsához a darált marhahúst sózzuk, fűszerezzük, hozzáadjuk a mustárt és a ketchupot, belereszeljük a kis fej vöröshagymát, alaposan összedolgozzuk, majd hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek. Grillrácson, vagy teflonos serpenyőben sütjük, pogácsákat formázva.
A muffinzsemléket kettévágjuk, és ízlés szerint töltve-rétegezve kínáljuk. Én egy jégsaláta-majonéz- húspogácsa- paradicsom-újhagyma- sajt -pirított baconszalonna -csíra kombinációt készítettem magamnak! Pompás!
Jó étvágyat kívánok hozzá: Pammer Lívia
Börek marhahússal egyenesen Pammer Livi konyhájából
Barangoljunk a török reggelik között! Egy börek frissen sütve reggelire egy forró teával,… nem kell ennél jobb hétvégi reggeli! Hagymán párolt pirított darált marhahús, egy kevés sajt, roppanós tészta… Pammer Livi nagyon szereti!
Hozzászólás zárolva.