Facebook hozzászólás
2 426

SPANYOL GRILL

Tejfölös sárgarépa-saláta

Imádom a grillpartikat gyerekkorom óta. Ma is nagy lelkesedéssel készülök. A barátnőim tudják, hogy a húsok ízletesek, omlósak lesznek, de ők elsősorban a salátákra készülnek! Nos, ezt a spanyol, rém egyszerűt egy nagyon régi szakácskönyvben olvastam, és ezt tálalom majd legközelebb. Most zsenge, fincsi a sárgarépa, de a húslevesből megmaradtak is tökéletesen megfelelnek!

Spanyol tejfölös sárgarépa-saláta, Kép: pxhere
Kép: pxhere

Hozzávalók:

Elkészítés:

Ha nyers répával dolgozunk, reszeljük le durvára. A tejfölt összekeverjük a kaporral vagy a petrussal, majd ízlés szerint borsozzuk. Leöntjük vele a répareszeléket, és tálaljuk.

Ha főtt répával dolgozunk, akkor azt még melegen vágjuk gyufaszál vékonyságúra, és a már leírt tejfölös keverékkel öntsük nyakon, és tálalhatunk!

Jó étvágyat!

Sült paradicsomom grillpartihoz

Sült paradicsom, Kép: László-Márta
Kép: László Márta

Ezt a vicces kis grillkoronát először készítettem, de nagyon cuki! Azt a sót használd, amelyiket a legjobban kedveled, és feltétlenül frissen őrölt borsot szórj rá, mert sokkal intenzívebb lesz az íze! A sütés alatt lassan kinyílik a paradicsom attól függően, hogy mennyire vágod be! Persze, ha mélyebben, belül is jobban pirul, ami bársonyossá teszi az ízét! Vágj bele!   



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…

Esküvői ajándék – Hogyan válasszuk ki a megfelelő nászajándékot?

Az esküvői ajándék kiválasztása komoly feladat lehet. Szeretné az ifjú párt valamivel megajándékozni, ami örömet…
1 / 3 461

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!