Facebook hozzászólás
6 290

ANYUKÁM RECEPTJE

Töltött tojás a karácsonyi bulira

Ez a finomság soha nem hiányozhat nálunk az ünnepi asztalról. Hogy miből mennyit, az a vendégsereg méretétől függ, és javaslom, hogy a kevergetés közben gyakran kóstolgass! Még egy trükk: még az ünnepek előtt ellenőrizd a habzsákot. Én ugyanis most úgy jártam, hogy kidurrant, miközben töltöttem a tojásokat. Gyorsan fabrikáltam egy „egyszerhasználatos” újat egy ki nem dobott nejlonzacskóból. Íme, az újrahasznosítás csodája!

Töltött tojás, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Hozzávalók:

díszítéshez:

kígyóuborka, salátalevelek retek vagy kicsi paradicsom

Elkészítés:

Keményre főzöm a tojásokat, kihűtöm, megpucolom, majd kettévágom azokat. A sárgájukat kikaparom, majd egy keverőtálba rakom. Jöhet hozzá az összes többi alkatrész. Először villával áttöröm, majd munkára fogom a jó öreg NDK-s gépi habverőt, és alaposan kikeverem addig, amíg igazán ízletes lesz. Természetesen adhatsz hozzá még egy kis vajat borsot, halat vagy tejfölt, ahogy finomabbnak érzed. Ha kevésnek tartod a krémet, egy fej, krumplipürének használatos főtt burgonyát is jól belekeverhetsz. Habzsákba töltöd, és a legnagyobb csillagzatú rózsával a fehérjékbe töltöd. Tetejét félig kettévágott, majd megtekert, vékony kígyóuborka szeletekkel díszítem. Salátaágyon, vagy nagyon nagy szemű sókristályon tálalom.

Vidám, meghitt ünnepet és jó étvágyat!

Anyu karácsonyi mákos gubája

Mákos guba, Kép: wikipedia
Kép: wikipedia

Édesanya minden december 24-én délben mákos gubát készített. Mi, gyerekek meg egyenesen imádtuk! Gyors, könnyű fogás a háziasszonynak is, különösen, amikor már mindenki az ünnepi vacsorára készül. Szóval nagyon fincsi, ráadásul nagyon egészséges! A hölgyeknek amúgy is ajánlom a mák miatt! Ez az ici-pici fekete kis mákszem a legnagyobb doktora a csontképzésnek! És ez nem vicc! Ünnepeljünk tehát a mákkal! 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!