VOLT 20 PERCEM
Tonhalas orecchiette cukkinivel
Szokásom szerint, hama-hama-gyorsan, egyszerűen, finomat oszt Őrülten Jó napot :! E szavakkal kíván jó étvágyat az őrülten jó ételek szakértője!
Hozzávalók:
- 25 dkg orecchiette tészta (ford.fülecske; vagy helyette kagyló)
- 2 db tonhal konzerv (1/160 g)
- 2 db cukkini – sárga – (kb. 50 dkg)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 ek kapribogyó
- 2 dl tejszín
- kakukkfű
- kapor
- bors, só
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük, közben a vöröshagymát felaprítjuk, a cukkinit feldaraboljuk, és olívaolajon, együtt, finoman lepirítjuk,sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a kapribogyót. A tonhal konzerveket jól lecsepegtetjük, és ezt is hozzákeverjük, felöntjük a tejszínnel, és sűrűsödésig főzzük. A kifőtt tésztát, belekeverjük a raguba, és csak most fűszerezzük aprított, friss kaporral és kakukkfűvel.
Ehhez kíván jó étvágyat: Steffel Csaba
Steffel Csaba tuti jó tanácsa: amikor tejszínnel dolgozunk, a minimum 20 %-osat részesítsük előnyben, nem pedig, a kecsegtető árú, 10 %-os „löttyöt” (bocs)!
Lazacos falatkák
Valahogy a grillezés kezdetét, végét soha nem lehet pontosan kiszámolni. Vagy a faszén nem izzik még rendesen, vagy nem érkezett meg még minden vendég, de már kínálom az első kortyot… szóval nem árt, ha van “tarcsiban” néhány jóféle falat, amíg el nem készülnek a grilles csodák. Ez az egyik legegyszerűbb receptem, próbáljátok ki bátran!
Hozzászólás zárolva.