AMIKOR RÁJÖSSZ…
Újgazdasaláta marharostélyossal
Az a helyzet, hogy pozitív emberként mindennek a jó oldalát kell nézni; ennek értelmében rá kellett jönnöm, hogy a saláta egy finom, mi több finom-finom dolog! …még az is meglehet, hogy mától csak salátát eszem… Ezekkel a gondolatokkal adta át közönségének e receptet Steffel Csaba.
Hozzávalók:
- 4 adag marharostélyos (legalább 20 dekás szeletek)
- 2 fej vöröshagyma
- 15 dkg kolozsvári szalonna
- 4 ek. balzsamecet
- (savanyított chilipaprika ízlés szerint)
- petrezselyem zöldje
- majoránna
- rozmaring
- őrölt gyömbér
- só
- friss salátafélék
- Peccorino sajt vagy Parmesan
Elkészítés:
A szépen megtisztított rostélyos szeleteket, rozmaringgal, majoránnával, és őrölt gyömbérrel bedörzsöljük, megkenegetjük olajjal, serpenyőben vagy grillen megsütjük, pár percig pihentetjük, tálalás előtt megsózzuk, ferdén felszeleteljük.
A szalonnát felcsíkozzuk, a hagymákat félkarikákra vágjuk, és egy kevéske olívaolajon együtt megpirítjuk, szükség szerint sózzuk, meglocsoljuk balzsamecettel, pillanatok alatt összeforraljuk, a tűzről levéve egy jó adag aprított petrezselyem zölddel frissítjük; ízlésünkre hagyatkozva savanyított chilipaprikával pikánsabbá tehetjük. A tányérra halmozzuk a salátaféléket, elhelyezgetjük rajt a csíkokra vágott rostélyosszeleteket, megszórjuk a szalonnás hagymával és sajtforgácsokkal koronázzuk.
Jó étvágyat kíván hozzá: Steffel Csaba
Egyszerű kelkáposztalevesem
Napok óta fáj a csuklóm, inhüvely-gyulladást kaptam a számítógépes munkától. (A fenébe!) Egy nagyon kedves ápoló barátom azt ajánlotta, hogy tegyek rá egy nagy levél kelkáposztát éjszakára, és rögzítsem fóliával. Nem vagyok semmilyen, normálisnak tűnő, alternatív gyógyászati megoldás ellen, és még nem tudom megmondani azt sem, hogy sikerült e, de a lények, hogy az csak egy levél! Mi lesz az egész fej káposztával? Itt a megoldás!
Hozzászólás zárolva.