ITT A NULLKALÓRIA!
Vajas spárga húsvétra
Idényzöldségünk a spárga, bár sokan nem tudnak vele okosan bánni! Pedig a spárga vitamin és ásványi tartalma nagyon jelenetős! Igazából a feje a legízletesebb. Ha a piacon válogatsz, vedd elő a „körömpróbát”! Ha ugyanis a körmöd nem megy bele a héjába, ne vedd meg, mert az már keserű lesz! Ez tényleg az ünnepi asztalod dísze lesz, és nem is hízlal!
Hozzávalók:
Elkészítés:
Levágjuk a spárgák keményebb, rostos részét. A héjat szépen lekapargatjuk. Az megtisztított darabokat egymás mellé rendezzük, és főzést álló zsineggel gyengéden összekötözzük. Forró, sós, enyhén cukros vízben puhára főzzük. Ha kész, kivesszük, a spéci kötőanyagot eltávolítjuk. Egy lapos tűzálló tálra fektetjük, kevés olvasztott vajjal meglocsoljuk. Vajjal pirított morzsával megszórjuk, és forrón tálaljuk! És EZ JÓ!
Sonkás, spárgás spagetti
Itt a spárga szezon, már csak egy kevés jó minőségű sonkára, egy kevés tejszínre és sajtra van szükségünk, hogy egy ínycsiklandó ebédet állítsunk össze ezekből a remek alapanyagokból.
Hozzászólás zárolva.