Facebook hozzászólás
166

Vámpírok, boszorkányok, kísértetek, bulira fel!

Az óév utolsó napjaként tekintettek a pogány kelták október 31-ére. Samhain ekkor hívta össze a halottakat, akik különböző formákban jelentek meg, és rossz lelkek, gonosz állatok figuráit öltötték magukra. Az emberek a szellemeknek ételt és állatot áldoztak, hogy megkönnyítsék útjukat a túlvilágra. Amikor a Rómaiak elfoglalták a kelták földjét, több római ünnep motívumával is bővült az ősi hagyomány, így kerültek bele a Feralia, a holtak emléknapjának elemei, valamint Pomona, a gyümölcstermésért felelős istennő ünnepének alma szimbólumai.

Nálunk a Halloweent a 2000-es évek környékén kezdték el ünnepelni, manapság egyre több töklámpás és ijesztő figura látható. A jelmezkölcsönzők forgalmából ítélve úgy tűnik, hogy főleg horrorisztikus, művértől csöpögő beöltözős partiként ünnepeljük a Halloweent, ezért egy újabb, különleges Nespresso-koktélt ajánlunk a jó hangulathoz.

Midnight koktél

Lágy és csábító, akár a fekete bársony, maga a megtestesült kávé-elegancia, a benne lévő alkohol pedig garantáltan felpezsdíti a parti hangulatát. 

Halloween-koktél, Kép: Nespresso
Kép: Nespresso

Hozzávalók:

  • 1 Ristretto Grand Cru kapszula
  • 15 ml vanília ízesítésű vodka
  • 30 ml tej
  • 2 teáskanál kakaópor
  • 1 eper
  • jégkocka

 

Elkészítés:

  • Készítsd el a  Ristretto Grand Cru-t  (40 ml ).
  • Öntsd a hozzávalókat a shakerbe, és rázd össze.
  • A jégkockákat kivéve,  önts minden  összetevőt egy Lungos csészébe

Keverni ugyan nem tanácsos, de itt egy másik halloweenes koktél, ha válogatni szeretnél!

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!