ITT A SPÁRGASZEZON!
Vörös tonhalsteak baconszalonnába tekert spárgával Pammer Livitől
Születésnapi vacsorát készítettem, ugyanis megint egy évvel korosabb lettem gondoltam, adjuk meg a módját. Egészen különleges nagyon finom vörös tonhalat készítettem minimális fűszerezéssel , szaftosra sütve olyan körettel, hogy az egész vacsorát bűntudat nélkül ehettük! Jó ez csak vicc volt.. Fotózáskor vettem észre, hogy szívecske alakú a tonhalsteak amit a tányérra tettem…
Hozzávalók:
- 5 darab vörös tonhal filé
- só
- négy bors keveréke
- zsiradék
- zöld spárga
- baconszalonna
- majonéz
- tejföl
- fokhagyma
- snidling
Elkészítés:
A tonhalszeleteket sóztam, négy bors keverékével durva őröléssel meghintettem, felhevített zsiradékon hirtelen megkapattam mindkét oldalán, majd abban a serpenyőben amiben ezt elvégeztem betettem a sütőbe 180 fokra, és 5-10 perc alatt készre sütöttem. Sikerült pont olyanra sütnöm, hogy nem lett száraz, megőrizte a szaftosságát. A hal a vöröses színét elveszítette sülés közben. A spárgákat megmostam, az aljából kb. 2-3 cm darabot levágtam. Sós-őrölt borsos vízben puhára főztem, leszűrtem, és baconszalonna szeletbe csomagolva serpenyőben meggrilleztem. A mártáshoz a majonézbe belekevertem egy kevés tejfölt, majd belereszeltem egy gerezd fokhagymát, és apróra vágott snidlinggel megszórtam. Ehhez kíván jó étvágyat Pammer Lívia!
Tőkehal spárgával, vajas mártással
Egészséges és finom halrecept, akár kezdőknek is! Nagyobb feladat lesz beszerezni az alapanyagot, mint az ételt elkészíteni. Próbálkozhatunk tőkehal hiányában más feszes, fehér húsú hallal is.
Hozzászólás zárolva.