MEDITERRÁN HANGULATBAN
Zöldséges-sonkás tésztasaláta
Vannak időszakok, amikor csak ilyeneket ennék. Simán magában, vagy egy kis són sült csirkével, vagy egy kis sült hallal… Ezernyi variáció, laktató, vacsira, a maradék mehet másnap ebédre. Ez Somogyi Zoltán Max mai ajánlata.
Hozzávalók:
50 dkg (al dente) kifőtt tészta, lehetőleg durumlisztből
2 kis sárgarépa
2 újhagyma
20 dkg főtt sonka
1 kis doboz kukorica
2 gerezd fokhagyma
2-3 ek párolt zöldborsó (lehet konzerv is)
1/2 pritamin paprika
Öntet:
450 gr-os joghurt
2 ek petrezselyem zöld
2 tk szárított kapor
2 ek extra szűz olívaolaj
só, bors
Elkészítés:
Egy nagy tálban kikeverem az öntetet, abba belekeverem a kihűlt kifőtt tésztát. A fokhagymát összezúzom, a répát apróra reszelem. A többi zöldséget és a sonkát összevágom, és óvatosan összekeverem. Hideg helyen hagyom pihenni, legalább 2-3 órát. Isteni körete akár egy sütögetős ebédnek.
Jó étvágyat kíván hozzá: Somogyi Zoltán Max!
Tésztasaláta pulykamellkockával
Van úgy, hogy az embernek mindentől elmegy a kedve. Nem vágyik másra, mint egy jó teára, valamilyen egytálételre, egy kényelmes, nagy fotelre, egy pokrócra és valamilyen jó kis zenére. Nos, az egytálételben tudok segíteni! Ezzel aztán tudsz lazítani! Töltődj fel, mert szükség van ezekre a pillanatokra!
Hozzászólás zárolva.